Såld
CENTRUM - Hamnesplanaden 4B - UPPSALA

Trea i fint skick med närhet till Fyrisån och centrum med mysig balkong mot innergården!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 81,5 kvm 4 018 kr/mån 3 595 000 kr Slutpris 3 750 000 Kr
Hamnesplanaden 4B 3 595 000 kr

Trea i fint skick med närhet till Fyrisån och centrum med mysig balkong mot innergården!

Välkommen till denna välplanerade trea med kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning. Det generösa vardagsrummet inbjuder till samvaro och har utgång till den skyddade balkongen som under de varmare månaderna blir som ett extra rum. Utanför balkongen blommar just nu ett underbart körsbärsträd. Lägenheten är kontinuerligt renoverad och är i mycket gott skick med bland annat ett stilfullt kök med köksö och vinkyl. Det helkaklade badrummet med golvvärme upplevs som ett litet "minispa". Hiss finns.

I den här fina lägenheten bor du nära allt som centrum erbjuder och du kan inom två minuter strosa längs med Fyrisån in mot Uppsalas allra centralaste delar eller längs åstråket söderut ändå ner till Skarholmen/Vårdsätra. Närheten till Resecentrum gör den ypperlig för dig som pendlar.

Till lägenheten finns ett rymligt förråd och föreningen har både övernattningsrum, hobbyrum och ett gym.

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1985
Rum
3 rum och kök
Boarea
81,5 m²
Månadsavgift
4 018 Kr
(inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg. Tillkommer: Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på hyresavin, totalt 130 kr/månad (100 kr för internetuppkoppling och 30 kr för kabel-tv). 44 kr/månad tillkommer för administration av elförbrukningen. Utöver det tillkommer det en momskostnad på 25% (11 kr) Total månadskostnad inklusive det som tillkommer: 4 203 kr/mån.)
Pris
3 595 000 Kr
Våningsplan
1,5 av 6
Hiss
Ja

Planlösning

Du kommer in i en välkomnande HALL med hatthylla och klädkammare samt flera garderober med bra förvaringsmöjligheter. Grått kakel på golv och går väggar. Del av hall har även vitlaserat trägolv som sedan är genomgående i kök och vardagsrum samt det ena sovrummet. Spottar i taket som ger stiligt ljus.

VARDAGSRUM - Generöst och ljust vardagsrum med ljusa väggar och vitlaserat trägolv. Del av det stora vardagsrummet har plats för matsalsgrupp. Utgång till den skyddade balkongen som har en platsbyggd soffa och trädäck (2017). Balkongen används flitigt av säljarna under varma dagar! Persienner i balkongdörr.

KÖK - Stilfullt kök som platsbyggts för bästa möjliga utformning. Vit skåpinredning och mörka träbänkar. Köksö med sittplatser vilket inbjuder till samvaro i det fina köket. Köksön inrymmer även frys. Fristående kylskåp. Vinkyl. Passiv fläkt. Microvågsugn och ugn i högskåp. Spishäll. Integrerad diskmaskin. Härligt fönster som gör köket ljust och fint. Persienner. Spottar i taket som ger en elegant känsla.

SOVRUM - Rymligt sovrum med ljusa väggar och grå heltäckningsmatta. Två garderober med dragdörr. Två fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Persienner i fönsterna.

SOVRUM - Ännu ett bra sovrum som idag används som barn-/gästrum. Vitlaserat trägolv samt ljusa väggar med fina barnfigurer på. Ett fönster med persienner.

BADRUM med dusch och tvättmaskin. Spottar i taket. Vitt blankt kakel samt ljust klinkergolv. Takdusch med duschväggar i glas. Stort tvättställ med kommod under. Stort badrumsskåp med spegeldörrar. Handdukstork. Golvvärme (el). WC.

Det är nya dörrar i hela lägenheten (insatta av tidigare ägare) vilket ger en elegant känsla.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Mysig balkong som blir som ett extra rum under de varma månaderna. Utanför står ett fint körbärsträd som blommar underbart under våren. Balkongen är inbyggd i fasaden och har således tak.

Bilplats

Föreningen disponerar 16 garageplatser (700kr/mån) i huset intill i källaren samt 19 p-platser (410kr/mån) på 'Intern-gatan'. Kön är tyvärr lång.

Föreningens medlemmar disponerar även enligt ett speciellt avtal 10 platser i parkeringsgaraget Grimhild med 50 procents reducering av aktuell hyresavgift. Dessa platser ingår inte i föreningens kösystem och bokning sker direkt hos Aimo Park tel 0771 - 96 90 06.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 81,5 kvm , 3 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1985

TV- och internetanslutning

TV: Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på avgiftsavin, totalt 130 kr/månad.
Internetanslutning: Alla lägenheter har genom fastighetens kabelnät och lägenhetens TV/datauttag fri tillgång till Tele2s grundutbud av TV-kanaler, bredband 500/10 Mbit/s samt IP-telefoni.

Lägenhetsnummer

109

Ekonomi

Pris: 3 595 000 kr . Månadsavgift: 4 018 kr. inkl. värme, vatten samt bostadsrättstillägg.

Tillkommer: Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på hyresavin, totalt 130 kr/månad (100 kr för internetuppkoppling och 30 kr för kabel-tv). 44 kr/månad tillkommer för administration av elförbrukningen. Utöver det tillkommer det en momskostnad på 25% (11 kr)

Total månadskostnad inklusive det som tillkommer: 4 203 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,07259%.

Driftkostnad summa: 765 kr/mån
El: 594 kr/mån
Försäkring: 171 kr/mån
Kommentar: Brf Sigurd har gruppavtal gällande elen. Kostnaden för elförbrukningen debiteras en gång i kvartalet via månadsavin. Administrativ kostnad för detta är 528 kr/år (44 kr/mån).

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Sigurd
Om föreningen: Föreningens fastighet finns på adressen Hamnesplanaden 2-4 och omfattas av 99 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt.

Lär mer om föreningen här:

HEMSIDA: https://sigurd.bostadsratterna.se

FASTIGHETEN Föreningen består av 99 bostadsrättslägenheter, en hyresrättslägenhet och en lokal med hyresrätt. Fastigheterna är byggda 1985 med adress Hamnesplanaden 2A-D och 4 A-F.

GEMENSAMMA UTRYMMEN Grön innergård, en riktig oas i centrum med 4 bersåer, lekplats, gungor och fontän samt boulebana. Hissen går ned till källaren. Där finns cykelrum, hobbyrum, tvättstuga, gym och mangelrum. Det finns även en gästlägenhet i föreningen.

PARKERINGSALTERNATIV Föreningen disponerar 16 garageplatser (700kr/mån) i huset intill i källaren samt 19 p-platser (410kr/mån) på 'Intern-gatan'. Föreningens medlemmar disponerar även enligt ett speciellt avtal 10 platser i parkeringsgaraget Grimhild med 50 procents reducering av aktuell hyresavgift. Dessa platser ingår inte i föreningens kösystem och bokning sker direkt hos Aimo Park tel 0771 - 96 90 06.

AVGIFTER Enligt föreningens stadgar får överlåtelseavgift tas ut av köparen med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet (2022: 1208:-). För arbete med pantsättning av bostadsrätt får pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximal får uppgå till 1 % av prisbasbeloppet (2022: 483 kr/pant). Pantsättningsavgift betalas av köparen. I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg.

EL: Brf Sigurd har gruppavtal gällande elen. Kostnaden för elförbrukningen debiteras en gång i kvartalet via månadsavin.

BREDBAND OCH TELEFONI: Alla lägenheter har genom fastighetens kabelnät och lägenhetens TV/datauttag fri tillgång till Tele2s grundutbud av TV-kanaler, bredband 500/10 Mbit/s samt IP-telefoni. Abonnemangsavgiften för kabel-TV och bredband debiteras som separata poster på avgiftsavin, totalt 130 kr/månad.

ÄGANDEFÖRHÅLLANDEN Juridisk person accepteras inte av föreningen. Delat ägandeskap behandlas i det enskilda fallet.

EKONOMISK FÖRVALTNING Upplands Boservice sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Senast uppdaterat: April: 2022


Ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas av Upplands Boservice. Finns inga beslut om förändring av månadsavgiften - enligt föreningens hemsida: 2022-04-27.
Renoveringar:
Stammarna är ej bytta.
Andra genomförda renoveringar:
2005/06 Renovering trapphus, sotning av ventilationskanaler, trädgårdsanläggning, renovering av fläktar
2008/09 Tilläggsisolering av vindarna, samt byte av fönsterbleck.
2009/10 Tryckluftsspolning av avloppssystemet.
2010/11 Slipning av golv och trappor i trapphusen, renovering av hissarna, byte stolpbelysning, upprustning av lekplats.
2011/12 Ommålning av väggar, golv, dörrar i källargångarna, renovering av fläktsystemet och hissar. Planerade renoveringar är modernisering av fläktarna till ventilationssystemet. Översyn av lås och porttelefoner. Byte av lager till ventilationsfläktar. Byte kontakter och bärrullar i hissarna.
2012/13 Översyn av ventilationssystemet.
2013/14 Spolning av avloppssystemet. Renovering av gästlägenhetens dusch/toa. Byte av fläktar till ventilationssystemet. Byte av inpasseringssystem, inkl. porttelefoner. Byte av ytterdörrar till källarna.
2015/2016 Modernisering av två hissar. Handpenning på modernisering av ytterligare fyra hissar. Ny torktumlare i en av tvättstugorna. Byte av fönsterbleck och plåt i ett 40-tal fönster. Ny värmeväxlare till undercentralen.
2020: Radonmätning genomfördes.
2021: OVK-kontroll.

Vart femte år spolas hela avloppssystemet.

Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Det finns ingen bestämd andel man ska äga som delat ägarskap, men det vanligaste är 50/50. Diskutera med styrelsen - Minst 10 % ägande av den boende är en rekommendation styrelsen går efter.

Skriftlig ansökan till styrelsen och goda skäl ska finnas för andrahandsuthyrning. Tas 1 år i taget.

Allmänt om området

Ett superfint område som är både lugnt och ligger nära till det allra centralaste delarna av Uppsala. Ett stenkast från Fyrisån som har underbara gångstråk både norr och söder ut. Stadsparken med musikkvällar ligger tvärs över ån. Nya Studenternas en kort promenad bort. Centrum erbjuder allt vad man kan önska både vad gäller kultur och service.

Gångavstånd till Resecentrum för dig som pendlar eller vill ha nära ut i vida världen.

Närservice

Ica Nära på Kungsängsgatan. Willys finns i Kungsängen. Flertalet restauranger på gångavstånd. Vårdcentral, Apotek, Samariterhemmets sjukhus.

Kommunikationer

Stadsbussar och nära till E4:an.

Övrigt området

Låneskuld per kvm i föreningen: 4689 kr/kvm.

Visa mer

Karta

CENTRUM - Hamnesplanaden 4B - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus