Såld
BJÖRKLINGE - Norra Långåsvägen 14A - Björklinge

Stort exklusivt hus från 2018 med låga driftkostnader i barnvänliga Björklinge

Friliggande villa 168 kvm 1228 kvm (tomtarea) 5 200 000 kr Slutpris 5 000 000 Kr
Norra Långåsvägen 14A 5 200 000 kr

Stort exklusivt hus från 2018 med låga driftkostnader i barnvänliga Björklinge

I barnvänliga Björklinge finns detta trevliga hus med bubbelpool, solceller och carport! Stort hus på 168 kvadratmeter med en lättskött trädgård och stenlagd uppfart med kanstentssockel. Du välkomnas av en öppen hall som tar dig till kök, vardagsrum och övervåning. Köket håller hög standard med inredning från Ballingslöv och vitvaror från Siemens. Från köket nås matsalen och vardagsrummet som är öppet och inbjudande. Mellan matsalen och vardagsrummet är kaminen placerad som ger hög mysfaktor och bidrar till de låga uppvärmningskostnaderna. Klädvårdsrum med grovingång och värmepump från NIBE samt tvättmaskin och torktumlare.

På övervåningen finns ett allrum med högt i tak och, ett trevligt utrymme för socialt umgänge. Ett kontorsutrymme lämpar sig väl för den som under pandemin vant sig att jobba på distans. Tre sovrum varav två med heltäckningsmatta. Badrummet på övervåningen andas lyx, vit marmorerat kakel och klinker, badkar och dusch med mässingsdetaljer. Intill badrummet finns även en rymlig klädkammare.

Den stora altanen är byggd i kärnfuru som är den hårdaste delen av furustockarna. En av fördelarna är att den har en lång livslängd och patinan ger en fin silvergrå färg. Glasräcket är byggt utan stolpar och de inbyggda spotlightsen ger en elegant känsla. Stora sociala ytor med loungeutrymme, matplats och soldäck intill bubbelpoolen. Solnedgången kan skådas bortom åsen, en uteplats som verkligen kan beskrivas som vardagslyx!

Här bor du i ett lyxigt och energisnålt hus där solcellspanelerna bidrar till låga driftkostnader.

Björklinge ligger cirka 20 kilometer norr om Uppsala, från Norra Långåsvägen 14A tar det endast 20 minuter in till city, busshållsplatsen finns bara några meter från tomten. Björklinge är ett populärt samhälle, inte minst bland barnfamiljer. Det finns flera förskolor och grundskolor i området. Med ett rikt friluftsliv med närhet till naturen både sommar- och vintertid finns det mycket att göra för den aktive. Som boende på Norra Långåsvägen och medlem i Sjöhagens friluftsbad erbjuds även ett privat bad i Långsjön bara några hundra meter från hemmet.

Visa mer
Patrik Törner
Ansvarig mäklare
Patrik Törner patrik.torner@riksmaklaren.se
070-574 67 43
”Jag finns alltid nära till hands och mitt mål är att överträffa dina förväntningar”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2018
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea
168 m²
Tomtarea
1228 m²
Pris
5 200 000 Kr

Planlösning

Entréplan :
Entréplanet har genomgående parkettgolv förutom i hall och våtutrymmen. Vita spegeldörrar och ljusa väggar.

Hall:
Praktisk hall med goda avhängningsmöjligheter, klinker och ljusa väggar.

Kök:
Kök med lindblomsgröna köksluckor. Ovanför den mörka bänkskivan i laminat finns ett stänkskydd av kakel med tegelstruktur. Fullstor frys- och kylskåp, köksfläkt, induktionshäll och diskmaskin. Mikro och ugn är inbyggd, likaså vinkylen.

Vardagsrum/matsal:
Tack vare den öppna planlösningen länkas matsal och vardagsrum elegant ihop. Rummet består en stor öppen yta med tre fönsterpartier med utsikt åt trädgården. Vardagsrummet är lättmöblerat, soffgrupp, TV-bord samt tillhörande inredning kan enkelt skapa en trevlig miljö för hela familjen. Pricken över i:et är braskaminen som höjer både stämning och temperatur.

Tvättrum :
Tvättrum med groventré och goda förvaringsmöjligheter. Arbetsbänk i ljus laminat och tvättho i metall och ljusa släta skåp. Här återfinns värmepumpen från NIBE samt tvättmaskin och torktumlare. Stort fönster för ljusinsläpp samt ökade möjligheter för att vädra, mörk plastmatta och ljusa väggar.

Badrum :
Badrummet på den nedre våningen består av ett upplyst spegelskåp, vitt handfat, kommod med handtag i silver, toalett och dusch med glasväggar samt utrustat med golvvärme. Fönster med ornamentglas för insynsskydd. Vitt kakel och stora diskret mönstrade klinkerplattor.

Sovrum :
Detta rum är det största av de fyra sovrummen och används i dag som lekrum med två fönster som vetter åt trädgården.

Övervåning:
Trappan till övervåningen nås från hallen.

Allrum:
Luftigt allrum med högt i tak och bra ljusinsläpp. I allrummet finns goda möjligheter att skapa ett trevligt sällskapsrum med större soffgrupp och TV-bord. Parkettgolv och ljusa väggar.

Kontor :
Detta rum lämpar sig väl som hemmakontor men går även utmärkt att använda som extra klädkammare/lekrum. Parkettgolv och mörkbeage tapet.

Badrum:
Elegant ljust badrum med mässingdetaljer och fönster för naturligt ljusinsläpp. Dusch med glasväggar, badkar, toalett och handfat med tillhörande underskåp.

Sovrum :
Detta sovrum används i dag som huvudsovrum och har snygg dekorerad vägg. En mindre vägg är uppsatt för att skapa en enskild yta för sminkbord eller liknande. Gråblå väggar och mörk heltäckande golvmatta.

Sovrum:
Sovrum med gråa väggar och parkettgolv.

Sovrum :
Rum med och grå heltäckningsmatta som endast är tejpad med dubbelhäftande tejp med bevarat parkettgolv under.

Klädkammare:
Rymlig klädkammare med färdigmonterade hyllor. Ljusa väggar och mörkgrå heltäckningsmatta på golvet.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Björklinge-Nyby 1:118

Tomt

Förberett med el vid den norra kortsidan för exempelvis uppförande av attefallshus.

Uteplats

Stor träaltan med inbyggda spotlights som sveper runt nordvästra sidan av huset med ett skyddande räcke av glas. I mitten är bubbelpoolen placerad och den omges av loungeutrymme, matplats och ett soldäck.

Bilplats

Carport med spotlights och isolerat förrådsutrymme.

Byggnad/Storlek

1 ½ plan med snedtak, 168 kvm , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2018

Byggnadssätt

Grund: Isolergrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Liggande träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Värmepump-frånluft - vattenburen värme

TV- och internetanslutning

TV: Fiber är indraget och som boende kan man välja bland flera olika leverantörer.
Internetanslutning: Fiber

Ekonomi

Pris: 5 200 000 kr . Taxeringsvärdet är 3 782 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 029 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2018. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 3 384 000 kr.

Driftkostnad summa: 31 451 kr/år
El: 12 861 kr/år
Vatten-avlopp: 7 228 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Samfällighet: 1 200 kr/år
Renhållning: 2 400 kr/år
Försäkring: 7 262 kr/år
Kommentar: Under ett år har hushållet förbrukat 11 600 kwh. Sedan har man producerat egen el genom solcellerna på taket. Antalet egenproducerade kwh kommer inom kort.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2022-12-05. Energiprestanda primärenergital: 64 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan Vattenskyddsområde.

Samfälligheter

Gemensamhetsanläggning: Uppsala Björklinge GA:1 ändamål: Vägar


Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, D201700121179:1.1


Förmån: Officialservitut Väg, 0380-2016/154.1

Visa mer

Karta

BJÖRKLINGE - Norra Långåsvägen 14A - Björklinge

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus