Riksmäklaren logotyp

Steg för stegVärdering
En av våra mäklare kommer hem till dig och gör en kostnadsfri värdering av din bostad. Mäklaren går tillsammans med dig igenom hela bostaden och tittar på dess skick, utförda renoveringar med mera. Med hjälp av det du berättat samt tillgång till vår statistik över de senaste försäljningarna i området bedömer mäklaren marknadsvärdet. Mäklaren går också i detalj igenom vår mäklartjänst och presenterar ett lämpligt upplägg för just din försäljning.


Presentation
När du valt att anlita Riksmäklaren för försäljningen av din bostad gör mäklaren tillsammans med dig en beskrivning som sedan kommer att sättas ihop med bland annat bilder och planlösning i en komplett bostadspresentation. Det är viktigt för att du får möjlighet att hjälpa oss förmedla bostadens fördelar och allt som gjort att du trivts.


Stylingkonsultation
Det är ofta de små detaljerna som gör det där lilla extra. Vi ger dig tips på enkla saker som du på egen hand kan göra för att förhöja det första intrycket av din bostad, både på de bilder som finns med i presentationen och för spekulanter på visningen.


Fotografering
Vi tar bilder både in- och utvändigt som sedan används i presentation på Internet, tidningsannons, affischer i skyltfönster och på visning.


Internet
När alla förberedelser är klara är det dags att börja annonsera din bostad på Internet. Vi lägger ut din bostad på riksmaklaren.se samt på Sveriges största bostadssajt Hemnet. Hela 95 procent hittar sin bostad på Internet, därför har vi skapat en internetpresentation som framhäver din bostad på bästa sätt.


Tidningsannonsering
I anslutning till första visningen annonserar vi din bostad i dagspress.


Visningar
Mäklaren håller visningar och ger alla spekulanter en bostadspresentation, svarar på frågor och tar upp intresseanmälningar. Du som säljare väljer själv om du vill ha öppna eller bokade visningar.


Budgivning
När de allmänna visningarna har varit börjar mäklaren aktivt kontakta de spekulanter som lämnat intresseanmälan. Är det två eller fler spekulanter som är intresserade uppstår vanligtvis budgivning. Buden kan vara förenade med villkor, t ex tillträdesdag. Du väljer själv till vilket pris du vill sälja bostaden. Mäklaren ger dig kontinuerlig information om hur budgivningen fortlöper och du kan också följa budgivningen på riksmaklaren.se.


Avtal
När budgivningen är klar och vi har hittat rätt köpare för din bostad är målsättningen att så snart som möjligt upprätta avtal mellan dig och köparen. Köparen betalar då inom några dagar handpenning, vanligtvis 10 procent av köpeskillingen.


Flyttstäd 
När du har flyttat ut ur din bostad är nog flyttstäd det sista du vill tänka på. Vi har möjlighet att hjälpa dig med flyttstäd; prata med din mäklare.


Tillträde
Vid tillträdet träffas du, din köpare och mäklaren för att göra den ekonomiska slutuppgörelsen av bostadsförsäljningen. Då betalas den resterande köpeskillingen, dina eventuella lån löses samt nycklar lämnas till köparen. Vanligtvis träffas ni på köparens bank.


Lyckad affär
Vi på Riksmäklaren hjälper dig igenom hela bostadsförsäljningen och att hitta rätt köpare till din bostad. Att hjälpa dig till en lyckad försäljning - det är det roligaste vi vet.
Genvägar

Information om webbplatsen

Sitekarta
Information om cookies
Kontakta Webmaster
Om projektet

Adress

Fridhemsplan 2, 792 30 MORA, Tel: 0250-302 00, Fax: 0250-302 18
Copyright © Riksmäklaren 2013, alla rättigheter förbehålls
Oddville was here