Riksmäklaren logotyp

Steg för steg
Hitta din nya bostad
Var hittar du din nya bostad? Skapa bevakningar på Sveriges största bostadssajter Hemnet och Bovision där vi annonserar alla våra bostäder samt följ vårt utbud här på riksmäklaren.se.


Annons i dagspress
Ta för vana att alltid läsa våra i annonser i dagspress.


Värdering
För att förbereda dig så mycket som möjligt är det bra att du också vet värdet av din nuvarande bostad. Boka tid med oss för ett första förutsättningslöst möte där vi gör en värdering samt i detalj går igenom hur vår mäklartjänst fungerar när du ska sälja.


Visningar
Gå på många visningar så att du skapar dig en bra bild av utbudet och kan känna efter vilken typ av bostad som passar just dig. Jämför också olika områden - om du inte redan vet ditt favoritområde. Passa också på att fråga mäklaren så att du är väl förberedd inför en eventuell budgivning.


Budgivning
Är det två eller fler spekulanter som lämnat sitt intresse uppstår vanligtvis budgivning. Buden kan vara förenade med villkor, t ex tillträdesdag och är inte bindande förrän kontrakt upprättats mellan köpare och säljare. Vi på Riksmäklaren vill att du ska känna dig trygg i budgivningsprocessen och därför redovisar vi en komplett lista över budgivningen för den blivande köparen. Mäklaren ger dig kontinuerlig information om hur budgivningen fortlöper och du kan också följa budgivning på riksmaklaren.se.


Avtal
När budgivningen är klar är målsättningen att så snart som möjligt upprätta kontrakt mellan köpare och säljare. Du betalar då inom några dagar handpenning, vanligtvis 10 procent av köpeskillingen.


Tillträde
Vid tillträdet träffas du, säljaren och mäklaren för att göra den ekonomiska slutuppgörelsen av bostadsförsäljningen. Då betalas den resterande delen av köpeskillingen, säljarens eventuella lån löses och du får nycklar till din nya bostad. Vanligtvis träffas ni på den bank där du är kund.


Lyckad affär
Vi på Riksmäklaren hjälper dig igenom hela bostadsköpet och vill att du ska känna dig trygg genom hela processen. Att hjälpa dig till ett lyckat bostadsköp - det är det roligaste vi vet.
Genvägar

Information om webbplatsen

Sitekarta
Information om cookies
Kontakta Webmaster
Om projektet

Adress

Fridhemsplan 2, 792 30 MORA, Tel: 0250-302 00, Fax: 0250-302 18
Copyright © Riksmäklaren 2013, alla rättigheter förbehålls
Oddville was here