Såld
KAPELLGÄRDET - Portalgatan 66 - Uppsala

Möjlig 5:a med välplanerad planlösning, stor uteplats om 32 kvm samt en balkong!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 115 kvm 5 646 kr/mån 4 390 000 kr (eller bud) Slutpris 4 510 000 Kr
Portalgatan 66 4 390 000 kr

Möjlig 5:a med välplanerad planlösning, stor uteplats om 32 kvm samt en balkong!

Rymlig citynära 4:a i toppskick som kan återställas till en 5:a om så önskas! Välplanerad planlösning med två uteplatser i bra sollägen samt två badrum. Bekvämt och lyxigt att ta hissen från garageplanet, där både gemensam tvättstuga, garageplatser och källarförrådet finns, upp till bostaden.

Stilrent och funktionellt hem med gott om öppna och ljusa sällskapsytor i kök med matplats och bardel samt vardagsrum där det även finns plats för större sällskap i form av soff- och matgrupp. I vardagsrummet är det möjligt att återställa planlösningen till ett fjärde sovrum. Sällskapsytorna förlängs ytterligare med rymlig balkong med förmiddagssol som nås från köket och den stora insynsskyddade uteplatsen med trall om ca 32 kvm och kvällssol vetter mot föreningens grönskande innergård nås från vardagsrummet. I övrigt erbjuder bostaden tre luftiga och rymliga sovrum med garderober, två badrum med dusch och golvvärme varav ena är större och har tvättmöjligheter. Ytterligare förvaring finns i klädkammare samt skjutdörrsgarderob i hall.

Bostaden är belägen i en trevlig och stabil förening med lummig innergård med både grill och lekplats. Ett källarförråd om ca 15 kvm tillhör lägenheten samt bredband (250 Mbit/s), kabel-tv och uppkoppling för IP-telefoni från ComHem ingår i den angivna avgiften.

I bostadsområdet finns en större lekpark och grönområden endast ett kvarter bort. Från bostaden tar det ca 7 minuter med cykel till Resecentrum och stadskärnan. Nära till både skolor, livsmedelsbutiker och apotek. Bad- och träningsmöjligheter finns vid Fyrishov och Gränby sportcenter. Även Röbos skogsområden och motionsspår finns inom behagligt gångavstånd.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
2016
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
115 m²
Månadsavgift
5 646 Kr
(Kallvatten, värme, tvättstuga, källarförråd, bredband, digital-TV och hemtelefoni ingår i månadsavgiften. Varmvatten och hushållsel tillkommer.)
Pris
4 390 000 Kr (eller bud)
Våningsplan
1 av 5
(1/2 trappa upp. Hiss från garage och entré till alla våningsplan.)
Hiss
Ja

Planlösning

Bostaden har genomgående vackra ekparkettgolv och ljusa väggar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Rymlig och välkomnande HALL med gott om förvaring i skjutdörrsgarderob. Plats för sitt- och förvaringsmöbel. Mörkt klinkergolv vid entrén.

I KÖKET finns mycket förvaring med både skåp och lådor och en stor arbetsyta med en grå/brun stenskiva, ovan bänken finns vitt kakel. Ytterligare förvaring och arbetsyta finns på bardelen som även har två sittplatser. Köket är utrustat med vitvaror från Huskvarna såsom inbyggd micro och ugn,spishäll och fläkt, kyl och frys i fullhöjd och integrerad diskmaskin. Vidare finns matplats som rymmer 4 till 6 personer intill fönster. Utgång till BALKONG med förmiddagssol.

Luftigt VARDAGSRUM som kan delas av för att återställa den ursprungliga planritningen som ger ett fjärde sovrum (om ca 10 kvm). Här finns plats stor soff- och matgrupp Från vardagsrummet nås uteplatsen om ca 32 kvm som vetter mot föreningens innegård. Den har trätrall och omges av insynsskyddadande buskar. Perfekt för barnfamiljen som vill släppa ut barnen för att leka på föreningens mysiga innergård.

Det största SOVRUMMET har gott om förvaring i skjutdörrsgarderob som löper längs rummets ena vägg. Plats för dubbelsäng och skrivbord.

Stort BADRUM med vitt kakel och mörkare klinker med golvvärme. Duschhörna med takdusch och invikbara glasväggar. Tvättmaskin och torktumlare under bänkskiva. Förvaring i spegelskåp med belysning samt rymliga väggskåp. Handfat med kommod. Wc-stol samt handukstork.

Praktisk KLÄDKAMMARE direkt utanför det stora badrummet och det stora sovrummet.

Ytterligare två SOVRUM på varsin sida om hallen. Båda är rymliga och har dubbelgarderob.

BADRUMMET invid hallen är helkaklat precis som det stora, golvvärme även här. Duschhörna med takdusch och invikbara glasväggar, handfat med kommod, wc-stol och väggfast spegel med belysning.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Balkong från kök om ca 7 kvm och uteplats från vardagsrum om ca 32 kvm

Byggnad/Storlek

Flerfamiljhus, 115 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Byggnadsår: 2016

Byggnadssätt

Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Bredband, kabel-TV och IP-telefoni via Comhem ingår i månadsavgiften.

Övriga utrymmen

Ett källarförråd om ca 15 kvm tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer

66-1002

Ekonomi

Pris: 4 390 000 kr (eller bud). Månadsavgift: 5 646 kr. Kallvatten, värme, tvättstuga, källarförråd, bredband, digital-TV och hemtelefoni ingår i månadsavgiften. Varmvatten och hushållsel tillkommer. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,7565%.

Driftkostnad summa: 840 kr/mån
El: 600 kr/mån
Vatten-avlopp: 120 kr/mån
Försäkring: 120 kr/mån
Kommentar: Säljaren betalar även för parkeringsplats på 350 kr/mån.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2018-02-12. Energiprestanda primärenergital: 76 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Klangen
Om föreningen: Föreningen är den tredje etappen i kvarteret västra orgeln i Kapellgärdet i Uppsala. Föreningen innefattar Portalgatan 66, 68, 70, 72 och 74.
Föreningen innefattar totalt 75 bostadsrätter. Hiss finns från garage under husen till högsta våningen i respektive hus.

BALKONGINGLASNING:
Föreningen har bygglov och ett avtal med Lumon balkonginglasningar. Andra leverantörer och fabrikat tillåts ej. Om en inglasning av annan leverantör skulle byggas utan tillstånd kommer denna att klassas som fuskbygge och kommer begäras att rivas. Ni kan inte göra rutavdrag på kostnaden för inglasning.

PARKERING:
Föreningen har 50 garageplatser, 3 mc-platser och 9 p-platser utomhus. P-platserna utomhus kostar 350 kr/mån. Garageplatser kostar 900 kr/mån. Kö till garageplatser: 13 personer. Kö till Uteplatser: Någon enstaka, ser ut att bli några lediga platser inom snar framtid. kontrollerat (2022-03-16)

GÅRDSPLATS:
Föreningen har en lummig innergård med både grill och lekplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Föreningen har barnvagnsrum, cykelförråd och gemensam tvättstuga samt innergård.
Ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas av Fastum. Inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar. (Kontrollerat 2021-03-19)
Överlåtelseavgift: 1208 kr
Pantsättningsavgift: 483 kr
Övrigt: Bokföringen av nycklar sker hos Lås och Säkerhetscenter AB, Kungsporten, Kungsgatan 107,
018-60 04 50.
Säljaren lämnar in de fyra nycklarna och utkvitterade taggar hos dem och köparen får kvittera
till sig dem. Överlåtelseavtal och legitimation uppvisas. Finns inte alla nycklarna måste
låsbyte ske. Kostnaden debiteras säljaren.

Visa mer

Karta

KAPELLGÄRDET - Portalgatan 66 - Uppsala

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus