Såld
SALABACKE - Johannesbäcksgatan 88D - UPPSALA

Renoverad 3:a i attraktiva Sala backe!

Bostadsrättslägenhet 3 rok 72,3 kvm 3 892 kr/mån 2 295 000 kr (FAST PRIS) Slutpris 2 250 000 Kr Budhistorik
Johannesbäcksgatan 88D 2 295 000 kr

Renoverad 3:a i attraktiva Sala backe!

Renoverad 3:a med stilrena och ljusa materialval i ett attraktivt läge i en välskött och bl.a. stambytt förening! Perfekt för både paret, den lilla familjen samt som ett växelvis boende tack vare den optimala planlösningen och låga månadsavgiften där bland annat bredband via fiber (250/250 Mbit/s) och bostadsrättstillägg ingår.

Bra planerad lägenhet med gott om förvaring och sällskapsytor i kök som bjuder in till middag med nära och kära. Luftigt vardagsrum med plats för de större sällskapsbjudningarna. Härligt ljusflöde genom hela lägenheten. Ett sovrum i varsin ände av lägenheten varav ena har utgång till balkong och andra har möjlighet till walk-in-closet. Helkaklat badrum som är förberett för egen tvättmaskin.

Brf Gradskivan har en god ekonomi med ett flertal genomförda renoveringar, några att nämna: Stamrenovering, badrumsrenovering och fönsterbyte. Därav den låga månadsavgiften och skuldsättningsgraden. Till lägenheten hör två förråd, ett på källarplan och ett på vinden.

Johannesbäcksgatan 88D har ett attraktivt läge med den gröna naturen runt knuten samtidigt som bl. a. shopping, mat, apotek, systembolaget finns i direkt närhet i Gränbystadens Galleria samt 10 minuter cykelväg ner till Uppsala Resecentrum och stadspuls. För den som pendlar ligger E4:ans påfart endast några minuter bort. För sportintresserade finns IFU-arena, UTK-hallen och Uppsalas ishall där sporter som innebandy och hockey kan utövas. I området finns gott om goda bussförbindelser till och från Uppsalas stadskärna samt fina gång- och cykelvägar.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1963
Rum
3 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
72,3 m²
Månadsavgift
3 892 Kr
(Värme, vatten, bostadsrättstillägg och bredband via fiber (hastighet 250/250) ingår i månadsavgiften.)
Pris
2 295 000 Kr (FAST PRIS)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
304 758 Kr
(Uppgiften baseras på föreningens årsredovisning 2021/2022. Då andel av årsavgift saknas är uppgiften beräknad på andel i förening.)
Våningsplan
2 av 3

Planlösning

Genomgående ljusa väggar och parkettgolv i hela lägenheten förutom badrum.

Trevlig och rymlig HALL med garderob till höger innanför dörr med möjlighet att hänga av sig ytterkläder. Spotlights i tak. Härifrån nås lägenhetens samtliga rum.

Renoverat KÖK med gott om yta för matlagning på bänkskiva i massivt trä och gott om förvaring i vita skåpsluckor och lådor. Mosaik på vägg ovanför köksbänk. Utrustat med rostfria vitvaror såsom inbyggd micro och ugn, kombinerad kyl och frys samt fläkt. Vidare finns induktionshäll och diskmaskin. MATPLATS för 4-6 pers invid köksfönster.

Rymligt SOVRUM med plats för dubbelsäng. Här finns även utgång till BALKONG.

Luftigt VARDAGSRUM med fönster mot föreningens lummiga miljö. Gott om plats för soff- och TV-möblemang.

Lägenhetens andra SOVRUM med plats för säng, skrivbord/hyllor och garderober. Bakom den befintliga garderoben i rummet finns ingång till KLÄDKAMMARE. Kan användas som Walk-in-closet eller förrådsutrymme och den nås även från hallen.

Helkaklat renoverat BADRUM med vitt kakel på vägg och svart klinker på golv. Utrustat med dusch med glasvägg, spegel med inbyggd belysning, handfat med grå kommod och wc. Förberett för tvättmaskin.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

47 st Garageplatser, från 500/mån.
29 st P-platser, 125 kr/mån.
12 st P-platser med elplint, 250 kr/mån.
P-platser för elbilsladdning, 600 kr/mån för tillfället. (Priset ska ses över i höst och kan möjligtvis ändras).

P-platser och garage går efter kölista.
För tillfället så är det 6 st personer i kö för garageplats och 5 st personer i kö för de vanliga parkeringsplatserna.

Uppsala Kommun erbjuder boendeparkering i området.

Byggnad/Storlek

72,3 kvm , 3 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1963

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Bredband via fiber (hastighet 250/250) ingår i månadsavgiften. Internet går även att teckna själv via Tele2/ComHem (coax). TV-abonnemang tecknas av bostadsrättsinnehavaren (via Tele2/ComHem eller IPTV via Ownit).

Övriga utrymmen

Till varje lägenhet hör en matkällare och ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer

78

Ekonomi

Pris: 2 295 000 kr (FAST PRIS). Månadsavgift: 3 892 kr. Värme, vatten, bostadsrättstillägg och bredband via fiber (hastighet 250/250) ingår i månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,253%.

Driftkostnad summa: 370 kr/mån
El: 250 kr/mån
Försäkring: 120 kr/mån

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-05-02. Förbrukning: 139 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 99 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Föreningen

Namn: Brf Gradskivan
Om föreningen: Föreningen består av 93 st bostadsrätter och finns på Johannesbäcksgatan 84 A-C, 86 A-C och 88 A-F samt fyra hyresrättsslokaler.

I föreningen finns två stycken tvättstugor med tillhörande torkrum. Cykelrum och hobbyrum finns att tillgå i källaren. Grönskande innergård med både trädgårdsmöbler och grillmöjligheter för den som vill.
Ekonomi: Föreningens ekonomi förvaltas av Nabo. Styrelsen har inga planerade avgiftsändringar i nuläget. Kontrollerat: 2023-09-06.
Renoveringar:
2010: Balkong, El och Stamrenovering
2013: Trapphus
2014: Fönsterbyte
2017: Lekplats, källardörrar
2018: Byte av entré portar med kodsystem
2019: Utbyte av tak
2020: Låsbyte
2021: Nytt bredbandsavtal, Elbilsladdning installerat.
2022: Stamspolning, radonmätning, iordningställande av bastu, åtgärda skyddsrum, utökat brandskydd.

Föreningen har en underhållsplan för fastigheten. Ett kontinuerligt arbete sker löpande för att hålla fastigheterna i ett gott skick.

Föreningen planerar att komma igång med IMD av el.
Kontrollerat: 2023-09-06.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Karta

SALABACKE - Johannesbäcksgatan 88D - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus