Kommande
CENTRUM - Trädgårdsgatan 16B - Uppsala

Nybyggd vindsvåning med utsikt över klassiska kvarter och hiss med direkt entré till hallen!

Bostadsrättslägenhet 4 rok 145 kvm 7 008 kr/mån
Intresseanmälan
Trädgårdsgatan 16B
Intresseanmälan

Nybyggd vindsvåning med utsikt över klassiska kvarter och hiss med direkt entré till hallen!

I klassiska kvarter vid hörnet av Slottsgränd och Trädgårdsgatan finner du denna unika möjlighet i Grillska Gården. Uppsalas enda bevarade stadsgård stod klar 1776 som en ståndsmässig bostad åt familjen med samma namn. Gården är nu en av Uppsalas mest ansedda bostadsrättsföreningar med utblickar mot slottet och endast några minuters promenad till Fyrisån och 5 minuters promenad till Resecentrum för pendling till Stockholm.

Här erbjuds en sällsynt möjlighet att förvärva en av Uppsalas mest unika våningar - här finns möjligheten att sätta din prägel på en helt ny bostad belägen på den större delen av huvudbyggnadens vind. Med direktaccess från trapphusets hiss kliver du rakt in i hallen där ljuset flödar in från ett nytt takfönster. Vidare möts du av ca 145 kvm BOA (golvyta ca 180 kvm), fördelade på stora luftiga ytor med full takhöjd till nock (3,40 meter) och där åtta nya takkupor kommer ge våningen vackra utblickar mot Slottet och den grönskande innergården. Dessutom ger de nya kuporna, tillsammans med ett nyrenoverat yttertak, huset ett fint exteriört tillskott. Takkuporna och dess fönster med karmar av kärnfuru kommer att harmoniera med befintliga i samma röda kulör och placeras i en lugn rytm med ett klassicistiskt inslag som lyfter byggnaden.

Våningen är nyproducerad och stor vikt har lagts vid att genomföra ett gediget arbete med gällande krav för nyproduktion vad gäller bland annat tillgänglighet, ljudisolering och ljusinsläpp. Våningen är vid tillträdet färdig med takkupor, golv färdigt för beläggning och väggar samt innerväggar enligt bygglov. Här är golvvärme inlagt, el är draget och alla väggar är grundmålade. När du köper våningen tar du vid när det personliga börjar. Här är en unik möjlighet att sätta din egen prägel med val av kök, golv, ytskikt och inredning i badrum - allt för att du ska kunna skapa ditt personliga hem i en historisk miljö. Du får också det bästa av två världar - en nyproducerad våning i en äldre bostadsrättsförening som är mindre känslig för kommande räntehöjningar.

Lägenheten har stora sällskapsytor i vardagsrum och kök med öppen planlösning där 4 takkupor och två takfönster ger rymd och ljus. Här kommer du kunna njuta med familj och vänner vid härliga middagar. Genom dubbelskjutdörrar från vardagsrummet nås stort Master Bedroom med 2 takkupor i olika väderstreck. Badrummet kommer bli något alldeles extra, här kan du blicka ut mot Slottet. Lägenhetens två sovrum är privat placerade och erbjuder förvaring i walk-in-closet eller klädkammare.

Grillska Gården är som tidigare nämnts den enda bevarade Stadsgården i Uppsala. Här huserade brukspatronerna med sina följen för att ståndsmässigt kunna stanna till på sina resor från Stockholm till Vallonbruken i Norra Uppland. Av namnet hörs att gården lät uppföras av familjen Grill efter branden i Uppsala år 1766. Förutom övernattning till familjen fanns även stall, vagnslider och brygghus. Idag består gården av 22 lägenheter och 3 lokaler, samtliga med bostadsrätt. Föreningen är mycket välskött med god ekonomi, endast 1 466 kr/kvm i belåning i årsredovisningen för 2020. Här finns en mycket fin och privat innergård med plats för en mysig fika eller middag med familjen i syrénbersån.

På Trädgårdsgatan bor du mitt i Uppsala i ett grönskande kvarter med äldre bevarad bebyggelse, strax nedanför slottsbacken. Ypperligt läge med ett stenkast till Fyrisån och en kort promenad till allt vad Uppsala City har att erbjuda med shopping, nöjen och kultur.

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1760/2021 (1760/1985)
Rum
4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
145 m² ( Ca 180 kvm total golvyta inkl ytor vid snedtak. )
Månadsavgift
7 008 Kr
(Värme, Vatten och tillgång till tvättstuga samt fastighetsskatt ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften debiterar föreningen 200 kr/mån för gemensamt upphandlat bredbandspaket via Telia.)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
152 084 Kr
(Uppgifter baseras på föreningens årsredovisning 2021. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är beräknad på andel i föreningen då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Planlösning

HALL
Via trapphuset tar du hissen som med nyckel tar dig direkt in i våningens hall, inga obehöriga kan alltså ta hissen upp. Du kan även välja att komma in via trapphuset. I hallen möts du av ett härligt ljusinsläpp från ett takfönster. Här finns gott om plats för ytterkläder samt ingång till förråd.

VARDAGSRUM & KÖK
Från hallen kommer du direkt vidare till de sociala ytorna i vardagsrum och kök där du möts av full takhöjd till nock, sex takkupor som ger fina utblickar i de historiska kvarteren och tre takfönster som ger ett extra ljusinsläpp.

Här finns nu möjlighet för dig att bygga klart med att välja vilket kök du önskar och anpassa det helt efter dina egna önskemål och behov. Du väljer även det golv du önskar och färg på väggar. Komplettera också belysningen med spotlights som lyser upp vindsvåningen så dess karaktär verkligen lyfts fram.

SOVRUM 1:
Master bedroom med fönster och takkupa både mot gården och Trädgårdsgatan.

PRIVAT DEL FÖR 2 SOVRUM
I våningens andra halva möts du av en privat del med två sovrum, båda har takkupor och takfönster. Här har man valt att inte ha den fulla takhöjden då rummen känns mer behagliga med ett innertak. Även här väljer du vilka ytskikt du önskar.

ALLRUM
Utanför sovrummen finns en yta som för bygglovets del kommer utgöra garderober men den är också väldigt fin att använda som ett allrum. Tänk dig en trevlig avskild läshörna med en fåtölj intill murstocken från 1700-talet och ljuset från takfönstret ovanför.

WC/DUSCH
Våningen har två wc med dusch. Tänk dig att tvätta händerna och blicka upp mot slottet. Det ena är utrustat med handfat i takkupan med fin utsikt mot slottet, här finns även dusch och toalett, samt tvättmaskin och torktumlare. I duschrummet intill ryms handfat, toalett och dusch. Båda rummen har komfortvärme i golven. Du väljer även här din personliga prägel på kakel och klinker samt övrig badrumsinredning.

ÖNSKAS FLER SOVRUM?
Möjligheten finns då att dela master bedroom till två mindre sovrum.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Uteplats

Privat och grönskande innergård med möbler för fika och middag i en härlig syrenberså.

Bilplats

16 p-platser finns med tillhörande laddstationer för elbil. 800 kr/mån. Separat kö.

Byggnad/Storlek

145 kvm , 4 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt bygghandlingar . Byggnadsår: 1760/2021 (1760/1985)

TV- och internetanslutning

TV: Telia

Övriga utrymmen

Förråd om ca 3 kvm beläget på vinden i grannbyggnad.

Lägenhetsnummer

A31

Ekonomi

Månadsavgift: 7 008 kr. Värme, Vatten och tillgång till tvättstuga samt fastighetsskatt ingår i avgiften. Utöver månadsavgiften debiterar föreningen 200 kr/mån för gemensamt upphandlat bredbandspaket via Telia. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 000 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 5,771%.

Föreningen

Namn: Brf Grillska gården
Om föreningen: Det finns 21 st bostadsrättslägenheter i föreningen samt 2 st lokaler upplåtna med bostadsrätt.
Ekonomi: Föreningens ekonomi sköts av Upplands BRF Service AB. Senaste ändringen av årsavgiften skedde 1 januari 2023. Inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 230105)
Renoveringar:
1984 - Totalrenovering
2009 - Radonmätning på markplan har utförts, föreningen har delvis bekostat en vattenskada i byggnad A.
2013 - Renovering av trapphus, Installation av fiber, ett takfönster byttes, delar av vindsgolv i hus D renoverades med ny isolering.
2018 - Bredband upphandlades gemensamt i föreningen för alla medlemmar, underhållsplan är framtagen, ny tvättmaskin, värmeväxlare byttes, ny belysning installerades i förrådslängan bakom hus C.
2019 - Taket på förrådslängan bakom hus C renoverades, nytt torkskåp, samtliga avloppsstammar spolades och filmades. Renovering av toalett samt utanför tvättstugan, byte av matta samt ommålning. Entrédörrar har målats.
2019 - Laddstationer för elfordon har installerats på samtliga 16 p-platser.
2022 - Komplett takbyte.
Överlåtelseavgift: 1000 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Juridiska personer godkänns inte som ny medlem i föreningen.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Trädgårdsgatan 16B - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus