Till salu
CENTRUM - Bäverns gränd 18B - UPPSALA

Citylägenhet med utsikt mot Uppsalas vackra siluett. Goda gemensamhetsytor och stora sovrum.

Bostadsrättslägenhet 4 rok 117,5 kvm 6 565 kr/mån 4 495 000 kr
Intresseanmälan
Bäverns gränd 18B 4 495 000 kr
Intresseanmälan

Citylägenhet med utsikt mot Uppsalas vackra siluett. Goda gemensamhetsytor och stora sovrum.

Citylägenhet med Uppsalas vackra siluett från sovrum, vardagsrum och balkong. Njut av utsikten över slottet, Domkyrkan och Carolina Redeviva från femte våningen mitt i Uppsala med gångavstånd till resecentrum, restauranger och butiker.

Entrén till trapphuset ligger inne på en skyddad gård och endast ett par trappsteg upp finns hissen som tar er upp till våningen. Väl inne i bostaden finner ni er i en väl disponerad hall med tillgång till wc i direkt anslutning och köket till vänster. Det stilrena och nyrenoverade köket har gott om arbetsplats och förvaring samt en gemytlig matplats intill fönstret.
med
Den stora matsalen ligger intill köket och rummet har ett extra fint ljusinsläpp från ett burspråk och parkett på golvet. Via den stora öppningen, med dubbeldörrar i glas, nås ett spatiöst rum som idag erbjuder två soffgrupper, där den ena fokuserar på umgänge och på den andra ligger fokus på mys framför tv´n. Här ifrån vardagsrummet nås den rymliga balkongen med dess häpnadsväckande utsikt mot de kända Uppsala profilerna men också ut över de vackra taken på byggnaderna intill. Utöver de rymliga gemensamhetsytorna finns här två sovrum, en klädkammare och ett helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin, stamrenovering gjordes 2018 av föreningen.


Brf Kungsbävern har en stabil ekonomi där föreningen har hyreslägenheter som kan säljas för att stärka ekonomin ytterligare. Det är en aktiv förening där många större renoveringar och förbättringar gjorts genom åren bl.a. stamrenovering, renovering av balkonger och ett nytt gästrum med pentry och toalett. Det senaste är installation av solceller som sker nu under hösten
Innergården är privat och nås endast genom de låsta grindarna och har en trevlig plats för både gamla och unga då en lekplats med sandlåda och rutschkana finns. För den händige är hobbyrummet placerat i källaren. Två, nyligen renoverade tvättrum, med mangel samt gästrum finns att boka för föreningen medlemmar.

Föreningen har tio garageplatser hos grannföreningen.
Uppsalas bästa restauranger, kaféer och sevärdheter nås på några minuters promenad. Lägenheten är strategiskt placerad för den tågburne då centralstationen ligger endast 350 meter bort. Studenternas IP erbjuder stadens invånare högklassiga idrottsevenemang så som Allsvensk fotboll, bandyns Elitserien och friidrott på högsta nivå. Närhet till Uppsalas alla studentnationer och campusområden, perfekt för studenten.

Det finns med andra ord många skäl till bosätta sig på Bäverns gränd! Varmt välkomna att kontakta mäklaren Micaela McClafferty för visning, tel: 0702181047

Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1966
Rum
4 rum och kök, varav 2 sovrum
Boarea
117,5 m²
Månadsavgift
6 565 Kr
(I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr.)
Pris
4 495 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 446 863 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022 samt beräknat på andel av årsavgift.)
Våningsplan
5 av 6
Hiss
Ja

Övrig Information

Bilplats

10 garageplatser i grannhuset Brf Slottsgränden som går att hyra. Lång väntetid.
Kontrollerat: 2023-08-03

Byggnad/Storlek

117,5 kvm , 4 rum och kök, varav 2 sovrum . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1966

Lägenhetsnummer

223

Ekonomi

Pris: 4 495 000 kr . Månadsavgift: 6 565 kr. I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 2,73851%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-01-13. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Kungsbävern
Om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1966 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen har 44 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter med hyresrätt.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är SBC. Föreningen har ingen planerad avgiftshöjning Kontrollerat: 2023-08-03.
Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2029.
Underhållsplanen uppdaterades 2022.

2018: Stamrenovering gjord. Nytt gästrum med pentry och toalett. Postboxar i entrén. Nytt skärmtak över entrén. Parkettgolv + målning av väggar och garderobsdörrar i lägenhetshallar. Nya ytskikt och inredning badrum och WC. Nya frånluftsfläktar på taket, FX samt spaltventiler fönster i lägenheterna. Ny el inom lägenheterna. Renovering av balkonger. Nya tvättstugor 2 st. Porttelefon installerades. Bokningstavlor för tvättstugor. Säkerhetsdörrar installerades. Ny undercentral. Målning av trapphus. Ny armatur (rörelsestyrd) i källaren och i trapphuset.

2019: Byte av samtliga lås. Målning av cykelförråd och källarutrymmen. Extra gallerförråd i källaren 3 st. Lagning av källardörr. Byte av enstaka dörrar i källargången. Fler cykelställ på gården. Installation av ny utrustning Telia. Målning + ny matta i
Föreningsrummet. Målning av förrådsgångar. Skiljevägg i Hobbyrum/Gårdsförråd. Målning lgh 225 inför försäljning.

2020: Ommålning/rostskyddsbekämpning takplåt. Installation brandskyddsutrustning i källaren. Ommålning/rostskyddsbehandling
fönsterbleck fasad. Relining av invändig takavvattning. Ommålning/rostskyddsbehandling fönsterbleck balkong. Byte av termostater på radiatorerna. Relining spillvattenledning i
bottenplattan.

2021: Ny källardörr. Alla källarfönster blev ommålade. Byte av alla tätningslister i fönsterna och balkongdörrarna i alla lägenheter.

2022: Inredning av ett hobbyrum i källaren. Byte av staket och till låsbar grind mot gatan.

Planerat underhåll:
2023: Målning av källargolven. Byte av torktumlare i tvättstuga 1.

2024: VVS spolning av avlopp. Fastighetsbesiktning.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

CENTRUM - Bäverns gränd 18B - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus