Såld
SALABACKE - Apelgatan 5D - UPPSALA

Etta i populära Salabacke. Stabil förening!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 38 kvm 2 629 kr/mån 1 395 000 kr (/bud) Slutpris 1 295 000 Kr Budhistorik
Apelgatan 5D 1 395 000 kr

Etta i populära Salabacke. Stabil förening!

Välkomna till denna yteffektiva etta i grönskande Salabacke. Lägenheten har delvis äldre ytskikt och fördelar sig på en hall med plats för avhängnad, helkaklat badrum och förberett för tvättmaskin, kök med plats för matbord samt ett vardagsrum med sovalkov, fransk balkong och klädkammare. Till lägenheten finns det två förråd.

På Apelgatan 5 D bor du i ett perfekt pendlarläge i ett av Salabackes mest attraktiva områden med gång- och cykelavstånd till Resecentrum och City-kärnans puls. I närområdet finns härliga parker samt närservice vid Willys och Brantingstorg som erbjuder bland annat mataffär, café, apotek och trevliga restauranger. Närhet till Gränbystaden, Uppsalas största shoppingcentrum, som erbjuder all service du behöver. Täta bussförbindelser till city med hållplats ett stenkast från husknuten. Bra pendlarläge med kort avstånd till E4:an.

Stabil och välskött förening med de stora renoveringarna utförda som erbjuder trivsamma innegårdar med träd och grönytor.
Bredband och kabel-tv ingår i månadsavgiften.

Visa mer
Matts Lüllmaa
Ansvarig mäklare
Matts Lüllmaa matts.lullmaa@riksmaklaren.se
073-647 52 73
”Kunder anlitar mig för att jag håller vad jag lovar.”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1956
Rum
1 rum och kök
Boarea
38 m²
Månadsavgift
2 629 Kr
(I månadsavgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV och bredband. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen.)
Pris
1 395 000 Kr (/bud)
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
88 857 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022 samt andel av förening då andel av årsavgift saknas.)
Våningsplan
2 av 3

Planlösning

HALL:
Vita väggar och laminatgolv. Hatthylla.

BADRUM:
Kakel och klinker. Dusch, wc, handfat samt förberett för tvättmaskin.

KÖK:
Laminatgolv och vita väggar. Kyl/frys, spis, kakel ovan arbetsbänk, kallskafferi, städskåp samt plats för matbord.

RUM:
Parkettgolv och vita väggar. Klädkammare samt fransk balkong.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

67 p-platser utan el (150 kr/mån)
24 p-platser med el (300 kr/mån)
6 p-platser för elbil (450 kr/mån)
33 kallgarageplatser (450 kr/mån) - Finns ledig plats.
2 kallgarageplatser med extra utrymme (550 kr/mån)
1 kallgarage för MC (327 kr/mån) - Finns ledig plats.
Kontrollerat: 2023-09-07

Byggnad/Storlek

38 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1956

TV- och internetanslutning

TV: Tele2
Internetanslutning: Telenor

Övriga utrymmen

Till lägenheten finns ett källarförråd samt en matkällare.
I föreningen finns tvättstuga, torkrum, cykelförråd samt bastu.

Lägenhetsnummer

152

Ekonomi

Pris: 1 395 000 kr (/bud). Månadsavgift: 2 629 kr. I månadsavgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV och bredband. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 0,31405%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-07-17. Energiprestanda primärenergital: 138 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Riksbyggen Uppsalahus nr 6
Om föreningen: Föreningen finns på adressen Apelgatan 3-9 och Verkmästargatan 5. Totalt omfattas föreningen av 236 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 27 lokaler.

Ekonomi: Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen Föreningen höjde avgiften med 14% från 1/10-23. Kan eventuellt bli en höjning till om 1 år men inget som är beslutat. Kontrollerat: 2023-10-30
Renoveringar:
1982: Tilläggsisolering med tegelfasad.
1997-1998: Stamrenovering inklusive renovering av badrum och ventilation. Nya elledningar, säkringstavlor och eluttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar.
2000: Installation av säkerhetsdörrar
2002: Bredbandsnät tas i drift.
2005: Nya centralfläktar
2009: Central elmätare som läser av varje lägenhets förbrukning
2011-2012: Restaurering av balkonger.
2017-2018: Målning av soprum. Spolning av avloppsstammar.
2019: Byte av dagvattenledningar
2020: Stamspolning, OVK och byte av lås på alla lägenheter och dörrar i föreningen.
2021: Renovering av tak på punkthus och dränering av Verkmästargatan 5A
2022: Byte av belysning i långhusens trapphus och källare till ledljus som är rörelsestyrda.

Inga större renoveringar planerade i nuläget.
Kontrollerat: 2023-10-30
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Samtliga till lägenheten hörande nycklar överlämnas av överlåtaren till förvärvaren på tillträdesdagen. Till varje lägenhet hör tre nycklar. Extra nycklar kan beställas hos Certego.

Allmänt om området

Salabacke är en charmig och populär stadsdel belägen i Uppsala, en historisk stad i Sverige. Stadsdelen är känd för sin unika atmosfär, vackra arkitektur och närhet till både stadsliv och naturområden.

Salabacke är beläget på en höjd och erbjuder fantastisk utsikt över Uppsala. Den är omgiven av grönska och har ett antal grönområden och parker där boende och besökare kan njuta av frisk luft och vacker natur. Till exempel finns den populära Stadsskogen och Linnéträdgården i närheten, vilka är perfekta platser för avkoppling och promenader.

Stadsdelen Salabacke har en rik historia och karaktäriseras av sin unika arkitektur. Här finns en blandning av olika typer av bostäder, från traditionella svenska trähus till moderna lägenhetskomplex. De äldre byggnaderna ger en historisk touch till området och skapar en speciell atmosfär.

Närservice

Salabacke är även känt för sin närhet till Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset, vilket gör det till en attraktiv plats för studenter och forskare att bo och arbeta. Den nära kopplingen till universitetet ger området en ung och livlig atmosfär, med många kaféer, restauranger och butiker som är inriktade på studentlivet.

Kommunikationer

Förutom den livliga atmosfären och det kulturella utbudet har Salabacke också bra kommunikationer och enkel tillgång till andra delar av Uppsala. Det finns välutvecklade bussförbindelser och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig runt och utforska staden.

Övrigt området

Det finns också en stark känsla av gemenskap i Salabacke. Det arrangeras regelbundet olika evenemang och aktiviteter som lockar både boende och besökare. Det kan vara allt från lokala marknader till musikfestivaler och konstutställningar. Det finns också flera idrottsanläggningar och fritidsaktiviteter som gör att människor kan hålla sig aktiva och engagerade i samhället.

Visa mer

Karta

SALABACKE - Apelgatan 5D - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus