50
Till salu
FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Vasagatan 1A - UPPSALA

Exklusiv vindsvåning i Uppsalas vackraste hus med närhet till allt som staden har att erbjuda!

Bostadsrättslägenhet 1 rok 35 kvm 2 929 kr/mån 3 200 000 kr (Fast pris! )
Intresseanmälan
Vasagatan 1A 3 200 000 kr
Intresseanmälan

Exklusiv vindsvåning i Uppsalas vackraste hus med närhet till allt som staden har att erbjuda!

* Fast pris - Först till kvarn! * Kontakta ansvarig mäklare för att boka in tid för visning.

Möjlighet för juridisk person att köpa! - I Uppsalas vackraste byggnad finns nu möjlighet för dig som köpare med högt ställda krav att köpa en exklusiv och välplanerad 1:a i Vasahusets vindsvåningar! Med sin himmelsblå färg är det också ett av de mest igenkända husen i staden. Arkitekten Erik Hahr ritade Vasahuset i den för tiden mest trendiga stilen med pampiga portar och vackra trapphus.

Lägenheten håller en genomgående hög standard med påkostade och smakfulla materialval, såsom Carrara marmor i kök och badrum, integrerade högtalare i taket, takfönster där mörkläggning och vädring styrs via fjärrkontroll, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt belysning i form av infällda spotlights med dimmerfunktion som förhöjer boendekvalitén. Fastigheten är uppförd 1907 och under 2016-2017 genomgick fastigheten en omfattande ombyggnation till att innehålla 29 st vindslägenheter som stod klara för inflytt under mars 2017.

De välplanerade 35 kvadratmetrarna utgörs av hall med bra förvaring, ett unikt allrum med charmig vindskaraktär och takfönster som ger vy mot Domkyrkan och Uppsala innerstads takåsar där det finns plats för stor säng, soffa samt skrivbord. I köket från Ballingslöv med nordisk design och på vitvaror från Miele finns plats för matbord intill under de fina takfönstren som ger ett härligt ljusinsläpp till hela bostaden. Även badrummet genererar en exklusiv känsla tack vare de lyxiga materialvalen. Ett boende för den som önskar det där lilla extra och lite där till!

Främre Luthagen är ett av Uppsalas mest attraktiva områden med flertalet grönområden och med Vasaparken som närmsta granne, blandad bebyggelse och vackra hus i klassisk stil. Området är uppskattat för dess lugn men med City och stadens puls inom ett bekvämt avstånd. I närområdet finns välsorterad ICA-butik, restauranger, café, apotek och butiker. Som studerande bor du med närhet till flera av universitetets institutioner, med Ekonomikum som den närmaste endast ett par hundra meter från husets port. Uppsalas rika nationsliv ligger i direkt närhet eller på kort gångavstånd. Goda kommunikationer för dig som pendlar till Stockholm med bil så har du närhet till påfart för E4:an samt att du cyklar till Uppsalas centralstation på ca 10 minuter. Gillar du att motionera och promenera, eller åka längdskidor finns den uppskattade Stabbyskogen i närheten - Detta är några av fördelarna med lägenhetens läge i Främre Luthagen!

Visa mer
Carolina Sohlberg
Ansvarig mäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04
Ulrika Lööf
Fastighetsmäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1907/2017
Rum
1 rum och kök
Boarea
35 m²
Månadsavgift
2 929 Kr
(I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Individuell mätning och debitering sker av hushållsel. Obligatorisk kostnad för el tillkommer om 83 kr/mån.)
Pris
3 200 000 Kr (Fast pris! )
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
483 650 Kr
(Baserat på föreningens årsredovisningen 2022.)
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja

Planlösning

Entréhall
Redan från entrén slås du av den häftiga känslan som lägenheten erbjuder med bastanta bjälkar samt stora takfönster som bjuder in och välkomnar. God avhängningsyta i flertalet garderober, vitmålade väggar och enstavigt ekgolv.

Duschrum
Exklusivt duschrum där inget har lämnats åt slumpen med stilsäkert kakel och klinker i marmor. Utrustat med golvvärme, kombimaskin, vägghängd wc, stor spegel med belysning och hörndusch med vikbara dörrar av klarglas.

Kök
Stilrent kök från Ballingslöv av nordisk design med bänkskiva i marmor. Köket är utrustat med fläkt, spishäll, ugn och integrerade vitvaror så som diskmaskin och kyl/frys. Intill köket finns plats för matbord. Vitmålade väggar och enstavigt ekgolv.

Vardagsrum/sovdel
Här möts du av en charmig vindskaraktär med takfönster mot Domkyrkan och Uppsala innerstads takåsar som ger bostaden ett ljust och representativt intryck. Enstavigt golv i ek och vitmålade väggar. Från vardagsrummet når du sovdelen som rymmer plats för 180 cm bred säng om så önskas.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

Föreningen har rätt till 3 st p-platser på innergården som tillhör Brf Palatset.
Kostnad: 1 400 kr/mån.
För medlem som har företag: Kostnad: 1480:- exkl. moms, inkl. moms 1850:-/månaden.
Parkeringsuthyrning och kö administreras av Brf Palatset.

Boendeparkering finns i angränsande område att ansöka hos Uppsala Kommun till en kostnad av 400:-/månanden. För privat bil är ett krav att man måste vara mantalsskriven i området.

Byggnad/Storlek

Flerfamiljshus, 35 kvm , 1 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen . Byggnadsår: 1907/2017

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepumpar med elspets

Övriga utrymmen

Det finns ett förråd som hör till lägenheten som är beläget precis utanför lägenhetsdörren.

Lägenhetsnummer

606

Ekonomi

Pris: 3 200 000 kr (Fast pris! ). Månadsavgift: 2 929 kr. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Individuell mätning och debitering sker av hushållsel. Obligatorisk kostnad för el tillkommer om 83 kr/mån. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 3,7473%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2016-09-27. Energiprestanda primärenergital: 140 kWh/kvm och år. Energiklass: E.

Föreningen

Namn: Brf Vasaparken
Om föreningen: Föreningen finns i Uppsala, precis vid Vasaparken, och består av 29 vindslägenheter byggda 2017 på plan 6 och 7 i Vasahuset.

Vasahuset ligger i den populära stadsdelen Luthagen. Här har du nära till allt – vackra promenadstråk och natur men samtidigt citykärnan och Uppsalas uteliv. Det finns ett flertal mataffärer, trevliga kvartersrestauranger och småbutiker. Denna trevliga stadsdel tilltalar såväl studenten som pensionären med Uppsala Universitet och studentnationer bara ett stenkast bort, men också med restauranger och museer strax intill. Precis utanför fastigheten ligger Vasaparken som är en populär samlingsplats både sommar som vinter.

Lägenheterna har en hög standard med exklusiva materialval och stilfull design. Fina detaljer såsom trä, carreramarmor, bevarade takbjälkar och putsade murstockar. Ingång till vindsplanen sker via trapphus Vasagatan 1A samt Gluntens Gränd 1.

Fastigheten Luthagen 64:7 är 3D fastighet belägen ovanpå Luthagen 64:6.
Ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Mediator. Senaste höjningen gjorde med 15% den 1 januari 2023. Finns inga beslutade avgiftsförändringar i nuläget (Kontrollerat 2023-08-22).
Renoveringar:
2023 - OVK-besiktning
Det finns inga större planerade renoveringar.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning Luthagen GA:47 gällande hissar, trapphus, tak och stomme, tillsammans med fastigheten Luthagen 64:6, Brf Vasapalatset. Brf Vasaparkens andel i gemensamhetsanläggningen är 17%.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

FRÄMRE LUTHAGEN - FJÄRDINGEN - Vasagatan 1A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus