Till salu - Sön 3/12 kl 13:10-13:40
CENTRUM - Bäverns gränd 18A - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 2 rok 47 kvm 3 106 kr/mån 2 195 000 kr
Intresseanmälan
Bäverns gränd 18A 2 195 000 kr
Intresseanmälan

Mitt i centrala Uppsala, bara ett stenkast från Uppsala centralstation, finner du denna välplanerade bostad. Lägenheten är i gott skick och erbjuder ett renoverat kök samt badrum. Detta är en perfekt möjlighet för både pendlare och förstagångsköpare. Lägenheten har rymliga rum och en balkong som vetter mot den privata innergården.

När du kliver in genom porten så finner du lägenheten en halvtrappa upp och erbjuder trapphiss för den som behöver. In genom ytterdörren möts du av en rymlig hall med goda förvaringslösningar. Vidare i lägenheten finns ett stort vardagsrum med plats för en större soffgrupp samt ett matbord upp till sex personer. Från vardagsrummet når du den stora balkongen där du kan njuta av solen och är fri från isnyn från gården. I anslutning till vardagsrummet finner du det arbetskök som är utrustat med allt för att underlätta vardagen. Resterande rum fördelar sig på ett fräscht helkaklat badrum, sovrum samt en klädkammare med plats för förvaring av kläder.

Brf Kungsbävern är en välskött bostadsrättsförening med en stabil ekonomi. Föreningen har även hyreslägenheter som kan säljas för att stärka ekonomin ytterligare. Här är engagemanget högt, och genom åren har många betydande renoveringar och förbättringar genomförts, inklusive stamrenovering, balkongrenovering och inrättandet av ett nytt gästrum med pentry och toalett. Dessutom erbjuder föreningen tio garageplatser hos grannföreningen. Innergården är privat och tillgänglig endast genom låsta grindar, vilket skapar en trevlig och trygg miljö för både unga och gamla. Här finns också en lekplats med sandlåda och rutschkana där barnen kan leka fritt. För den som gillar att pyssla finns ett hobbyrum med en ny arbetsbänk i källaren. Dessutom kan föreningens medlemmar boka två nyrenoverade tvättrum med mangel samt ett gästrum för övernattande gäster.

Bäverns gränd 18A erbjuder närhet till allt du behöver. Du når Uppsalas bästa restauranger, kaféer och sevärdheter på bara några minuters promenad. Det strategiska läget gör det till en dröm för pendlare, med centralstationen endast 350 meter bort. För idrottsentusiaster arrangeras högklassiga evenemang på Studenternas IP, inklusive Allsvensk fotboll, bandyns Elitserie och friidrott i världsklass. Dessutom är närheten till Uppsalas olika studentnationer och campusområden perfekt för studenter. Sammanfattningsvis finns det otaliga anledningar att välja Bäverns gränd som ditt nya hem!

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Rum
2 rum och kök
Boarea
47 m²
Månadsavgift
3 106 Kr
(I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr.)
Pris
2 195 000 Kr
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
684 534 Kr
(Uppgifter baserade på föreningens årsredovisning 2021/2022.)
Våningsplan
1 av 6
Hiss
Ja

Planlösning

Hall:
Här möts du av god förvaringslösningar med hathylla samt en dubbelgarderob. Parkettgolv och vita väggar.

Sovrum:
Rymligt sovrum med plats för en större säng samt skrivbord. Här har du ett fönster ut mot innergården. Vita väggar och parkettgolv.

Badrum:
Urtustat med kommod, wc, handfat, spegelskåp, dusch, samt färdigdraget för tvättmaskin. Vitt kakel och beiget klinkergolv.

Vardagsrum:
Ljust och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, matbord upp till 6 st personer. Här når du ut till balkong i nordväst läge vilket ger sol från förmiddag till eftermiddagen.

Kök:
Fräscht ljus kök som är utrustat med diskmaskin, fläkt, inbyggd micro, induktionshäll, kyl/frys, micro, överskåp samt underskåp. Vita luckor, vitt kakel, vita väggar samt parkettgolv. (Renovering av kök år 2021)

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

10 garageplatser i grannhuset Brf Slottsgränden som går att hyra. Lång väntetid.
Kontrollerat: 2023-05-03

Byggnad/Storlek

47 kvm , 2 rum och kök . Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Lägenhetsnummer

130

Ekonomi

Pris: 2 195 000 kr . Månadsavgift: 3 106 kr. I månadsavgiften ingår: Uppvärmning och vattenförbrukning. Obligatorisk avgift tillkommer för Tv, fasttelefoni och bredband om 289 kr. . Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av säljare. Andel i föreningen är 1,40186%.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2020-01-13. Energiprestanda primärenergital: 78 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Föreningen

Namn: Brf Kungsbävern
Om föreningen: Fastigheten bebyggdes 1966 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen har 44 lägenheter med bostadsrätt samt 8 lägenheter med hyresrätt.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltare är SBC. Föreningen har ingen planerad avgiftshöjning Kontrollerat: 2023-08-03.
Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2029.
Underhållsplanen uppdaterades 2022.

2018: Stamrenovering gjord. Nytt gästrum med pentry och toalett. Postboxar i entrén. Nytt skärmtak över entrén. Parkettgolv + målning av väggar och garderobsdörrar i lägenhetshallar. Nya ytskikt och inredning badrum och WC. Nya frånluftsfläktar på taket, FX samt spaltventiler fönster i lägenheterna. Ny el inom lägenheterna. Renovering av balkonger. Nya tvättstugor 2 st. Porttelefon installerades. Bokningstavlor för tvättstugor. Säkerhetsdörrar installerades. Ny undercentral. Målning av trapphus. Ny armatur (rörelsestyrd) i källaren och i trapphuset.

2019: Byte av samtliga lås. Målning av cykelförråd och källarutrymmen. Extra gallerförråd i källaren 3 st. Lagning av källardörr. Byte av enstaka dörrar i källargången. Fler cykelställ på gården. Installation av ny utrustning Telia. Målning + ny matta i
Föreningsrummet. Målning av förrådsgångar. Skiljevägg i Hobbyrum/Gårdsförråd. Målning lgh 225 inför försäljning.

2020: Ommålning/rostskyddsbekämpning takplåt. Installation brandskyddsutrustning i källaren. Ommålning/rostskyddsbehandling
fönsterbleck fasad. Relining av invändig takavvattning. Ommålning/rostskyddsbehandling fönsterbleck balkong. Byte av termostater på radiatorerna. Relining spillvattenledning i
bottenplattan.

2021: Ny källardörr. Alla källarfönster blev ommålade. Byte av alla tätningslister i fönsterna och balkongdörrarna i alla lägenheter.

2022: Inredning av ett hobbyrum i källaren. Byte av staket och till låsbar grind mot gatan.

Planerat underhåll:
2023: Målning av källargolven. Byte av torktumlare i tvättstuga 1.

2024: VVS spolning av avlopp. Fastighetsbesiktning.
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr

Visa mer

Visningar

03

Sön 3/12 kl 13:10-13:40

Anmäl dig via mäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare! varmt välkommen!

Anmäl mig
04

Mån 4/12 kl 17:00-17:30

Anmäl dig via mäklarens hemsida eller kontakta ansvarig mäklare

Anmäl mig

Karta

CENTRUM - Bäverns gränd 18A - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus