Riksmäklaren
Bergsbrunna villaväg 22
Intresseanmälan
Ann-Kristin Mia Kjellberg
Till salu
Ann-Kristin Mia Kjellberg
Ann-Kristin Mia Kjellberg mia.kjellberg@riksmaklaren.se
0709-69 61 77
Till salu
Ann-Kristin Mia Kjellberg
Ann-Kristin Mia Kjellberg mia.kjellberg@riksmaklaren.se
0709-69 61 77
Bergsbrunna - Bergsbrunna villaväg 22 - Uppsala

Gediget 50-talshus med arkitektritad utbyggnad, 200 kvm soldäck och pool!

Friliggande villa 171 kvm (+96kvm) 1243 kvm (tomtarea)

Gediget 50-talshus med arkitektritad utbyggnad, 200 kvm soldäck och pool!

Med ursprung i 1950-talet och en sällsynt lyckad, modern utbyggnad, 200 kvm soligt trädäck, pool, boulebana och hemmabiograf kan detta vara en av områdets mest tilltalande villor!

Den skickligt arkitektritade utbyggnad som gjordes 2003 resulterade i en unik och rymlig bostad om 171+96 kvm, fördelade över fyra olika våningsplan med bekväma halvtrappor emellan. Här har det ursprungliga smälts samman med det nya - såväl interiört som exteriört - i en modern och perfekt symbios.

Planlösningen i entréplanet erbjuder en rymlig hall, kök, matrum/allrum med eldstad, tre sovrum samt badrum och gästtoalett. En halvtrappa ned, i utbyggnaden, hittar vi ett fantastiskt allrum om 45 kvm med stora fönsterpartier och utgång till en härlig uteplats. En halvtrappa upp från entréplanet finns två fina sovrum och en hall med arbetsplats. Källar- /souterrängplanet rymmer ett sovrum, tvättstuga, ett stort badrum, relaxrum, vinkällare samt sist, men inte minst, en alldeles egen hemmabio! Det enda som saknas i huset är en popcornmaskin.

Även exteriören har blivit en estetisk fullträff. Den ljusa putsfasaden har ett stilrent och modernt uttryck med sina läckra tak-/fasadfönster, takfönster, ljusgluggar av glasbetong, fransk balkong, etc. Den relativt strama byggnaden vilar på en vacker och händelserik trädgårdstomt. I soligaste söderläge finns ett gigantiskt trädäck (ca 200 kvm) med pool. Det är ingen tvekan om vad man gör på Bergsbrunna Villaväg om sommaren: Badar. På vintern går man gärna på bio, i källaren.

Bostaden ligger i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till skola och förskola. Bussen till city tar ca 15 minuter och inom 5 minuters bilresa ligger Boländerna, med sitt omfattande utbud av butiker och service. Ca 5 minuter med bil till E4-påfart. Fina natur- och strövområden finns i den närliggande Lunsenskogen med möjlighet till såväl svampplockning som skidåkning.

Visa mer
Ann-Kristin Mia Kjellberg
Ansvarig mäklare
Ann-Kristin Mia Kjellberg mia.kjellberg@riksmaklaren.se
0709-69 61 77
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Byggnadsår
1955
Rum
8 rum och kök
Boarea/biarea
171 m² + 96 m²
Tomtarea
1243 m²

Planlösning

HALL: Entréhallen har grått klinkergolv med golvvärme (elslinga) och vita väggar. Här finns förvaringsutrymme i fyra garderober.

KÖK: Köket är totalrenoverat och inrett med snygga, stilrena materialval: Ljusa köksluckor, bänkskivor i svart stenkomposit, vitt kakel, en stor läcker gasspis, svart fläktkåpa, kyl, frys och diskmaskin. Ekparkett.

ALLRUM/MATRUM: Intill köket ligger ett ljust matrum med ekparkett och ljusa väggar. Braskamin.

SOVRUM 1: I entréplanet finns tre fina sovrum. Sovrum 1 har ekparkett och ljusa tapeter. En dubbelgarderob.


SOVRUM 2: Sovrum 2 är ett rymligt sovrum med ekparkett och ljusa väggar. En garderobsvägg med skjutdörrar ger bra förvaringsutrymme.


SOVRUM 3: Sovrum 3 har ekparkett och ljusa väggar. Dubbelgarderob med skjutdörrar.

BADRUM: Ett duschrum finns i anslutning till sovrummen. Här är inrett med grönt klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och Höganäskakel i naturfärger. Duschkabin, wc, tvättställskommod och handdukstork. Rummet har spotlights i taket och fönster.

GÄSTTOALETT: Gästtoalett med ljust klinkergolv med golvvärme (elslinga) och ljust kakel. Wc och tvättställ.

ALLRUM 1/2-TRAPPA NED I UTBYG: I utbyggnadens nedre plan, en halvtrappa ned från entréplanet, finns ett stort, fantastiskt allrum om ca 45 kvm. Rummet har extra breda, glasade pardörrar som leder ut till uteplatsen och stora fönsterpartier i djupa nischer. På norrväggen en rad små spännande fönstergluggar av glasbetong. Rummet har ett vackert parkettgolv och vita väggar.

De arkitektritade trappor som tar oss mellan våningsplanen i utbyggnaden är läckert specialdesignade med solida eksteg och räcken av svetsat stål och ek.


RUMSBESKRIVNING 1/2-TRAPPA UPP: I utbyggnadens övre plan, en halvtrappa upp från entréplanet, finns en hall med utrymme för arbetsplats under takfönstret. Här har man också byggt in en smart klädförvaring under snedtaket.

Sovrum 4 är ett inbjudande sovrum med ljusinsläpp via två fasad-/takfönster. Laminatgolv "bok" och vita väggar.

Sovrum 5 är lika som sovrum 4, men med en fransk balkong.

Den vägg som skiljer de bägge sovrummen kan relativt enkelt plockas bort. Då skapas ett enda stort, härligt sovrum eller kanske - för den som drömmer om det - en ateljé med fint ljusinsläpp via takfönstren.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Bergsbrunna 14:69

Tomt

Tomtarea 1 243 m² (friköpt). Fin, litet kuperad trädgårdstomt med gräsytor, perennplanteringar, äpple- och plommonträd. Boulebana!

Uteplats

Fantastiskt trädäck om ca 200 kvm i soligt söderläge. Här finns en pool med skjutbart pooltak som håller löven utanför och värmen innanför. Insynsskyddande staket runt om trädäcket.

Renovering

Kök renoverat 2012.
Bio-rum 2012.
Vinkällare 2012.
Invändiga ytförnyelser 2012 + 2018.
Pool och altan 2014.
Förbättringsarbeten utförda av tidigare ägare:
Ytterväggar tilläggsisolerade ca1980.
Nytt ventilationssystem 1990. Vindsbjälklag tilläggsisolerat 1990.
Dränering och grundmursisolering 1994.
Gäst-wc renoverat 1995.
Så gott som all el utbytt 1995 och framåt.
Byte stammar vatten och avlopp 1997-1998.
Nya serviser för vatten och spillvatten 2000.
Wc/duschrum i bv renoverat 2000. Badrum i källare renoverat 2000. Tillbyggt 2002-2003.
Ny puts på norrgavel 2002-2003. Övre plan inrett 2005.
Ny yttertaksbeläggning på gamla delen 2009 (panel, papp, läkt,
pannor).
Kamin installerad 2010.
Nya el-centraler 2002 och 2011.
Nytt ventilationsaggregat 2011.

Byggnad/Storlek

1-1½ plan och källare, 171 kvm + 96 kvm (biarea) , 8 rum och kök . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1955

Byggnadssätt

Grund: Grundsulor/betongplatta på mark. Stomme: Betonghålsten och lättklinker. Bjälklag: Betong, prefab betongelement och trä. Fasad: Puts. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2- och 3-glas isolerrutor. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme, vattenburet radiator- och golvvärmesystem, kamin

TV- och internetanslutning

TV: Parabolantenn
Internetanslutning: Fiber

Ekonomi

Taxeringsvärdet är 3 241 000 Kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 560 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1978

Driftkostnad summa: 57 490 kr
Uppvärmning: 28 588 kr
El: 11 858 kr
Vatten-avlopp: 7 305 kr
Renhållning: 1 812 kr
Försäkring: 7 927 kr
Kommentar: Kommentar till energikostnaden: Poolen har varit uppvärmd (ca 27 grader) under maj-september.

Energiprestanda

Förbrukning: 146 kWh/kvm år.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1963-01-28).

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Bergsbrunna - Bergsbrunna villaväg 22 - Uppsala

Intresseanmälan

* - Obligatoriskt

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en våra hårt arbetande mäklare så berättar de mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i RM+ och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

SKAPA KONTO I RM+
RM PLUS