Till salu
Karlholm - Finnerånger 125 - Karlholmsbruk

Ståtlig och välhållen villa med havsnära läge och många möjligheter!

Friliggande villa 284 kvm (+138kvm) 26865 kvm (tomtarea) 4 750 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Finnerånger 125 4 750 000 kr
Intresseanmälan

Ståtlig och välhållen villa med havsnära läge och många möjligheter!

Intill det havsnära samhället Karlholm är denna villa i mycket fint och renoverat skick belägen. Omgiven av en grönskande parkliknande trädgård och ett idylliskt jordbrukslandskap med åkrar och ängar.

En grusad väg kantad av vackra syrener leder upp till den ståtliga villan som uppfördes på 40-talet i 2-plan med hel källare om totalt 422 kvm (BOA + BIA). Här erbjuds ett representativt boende med stora sällskapsutrymmen och väl tilltagna rum. På entréplanet fördelar sig ytan på ett lantligt kök som bjuder in till matlagning och trevliga middagar vid den stora matplatsen som har fin utsikt över trädgården och omgivningarna. Vardagsrum och matsal i fil med fönster i tre väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Här finns plats för både soffgrupp framför den fungerande öppna spisen och ett rejält matsalsbord, här kan du bjuda hem stora sällskap på middag och fest. Från vardagsrum och kök nås den 55 kvm stora altanen där du kan njuta av sol från morgon till kväll och blicka ut över trädgården och åkerlandskapet. För dig som arbetar hemifrån finns ett fint kontor med utsikt över trädgården och fiber är nyligen installerat. Vidare finns tvättstuga med gott om förvaring och ett helkaklat duschrum. En trappa upp möts du av ett stort allrum med utgång till balkong som har kvällssol. Fyra rymliga sovrum samt ett helkaklat badrum. Källaren är dränerad och välskött med vita putsade väggar, här finns gott om utrymmen för din hobbyverksamhet, förvaring eller varför inte göra en relaxavdelning med bastu. Här finns två varmgarage med fjärrstyrda portar där du praktiskt kan nå din varma bil från huset.

Fastigheten består av ca 2,8 ha mark där ca 3 000 kvm utgör den fantastiskt fina parkliknande trädgården med gamla äppelträd, nyplanterat päronträd och flera perenna rabatter med rosor, lavendel, stäppsalvia och vackra prydnadsgräs. Övrig mark består av både skog- och åkermark samt en plats som använts för uppställning av maskiner. Här finns möjligheter för dig som önskar bygga en kompletterande byggnad för t ex åkeriverksamhet, verkstad eller stall med en separat infartsväg.

Huset är genomgående renoverat och inget har lämnats åt sidan. 2004 gjordes en omfattande renovering med ny fasad, nya fönster och tak. Bergvärme är installerat vilket ger mycket god ekonomi i ditt boende.

Det gamla vallonbruket Karlholm har fått stor uppmärksamhet när det nya området Karlholm Strand växer fram. Här bor du nära hav och natur som ger möjlighet till ett aktivt friluftsliv. Här finns möjligheter till båtplats och du kan utforska den fina orörda skärgården. Badplats finns vid Djupön och en dryg mil bort finns Rullsands havsbad som kallas för mellansveriges riviera med tre unika sandstränder. Service som pizzeria, restaurang och mataffär med postutlämning finns i Karlholm och för barnen finns här förskola samt Björkängsskolan från Fk-6 och i Skärplinge finns sedan åk 7-9. Goda kommunikationer finns, med bil når du Gävle på ca 30 min och Uppsala på ca 55 min. Busshållplats finns med ett par minuters promenad från huset och du kan ta buss till Tierp och vidare med tåg mot Uppsala och Stockholm.

Det här är ett hus som måste upplevas! Varmt välkommen att kontakta mäklare för visning.

Visa mer
Kjell Samuelsson
Ansvarig mäklare
Kjell Samuelsson kjell.samuelsson@riksmaklaren.se
070-294 81 90
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Taxeringsår
2020
Byggnadsår
1942
Rum
8 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
284 m² + 138 m²
Tomtarea
26865 m²
Pris
4 750 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN:

Ingång till rymlig möblerbar HALL med gott om plats för ytterkläder och skor. Hallen har pergogolv och ljusa tapeter.

Vidare från hallen kommer du till ett härligt KÖK med lantlig karaktär. Skåpinredning från Marbodal med vita luckor som kompletteras med vitrinskåp med belysning vid den trevliga köksön. Vitt kakel ovan bänkskivor i eklaminat med massiv kant i ek. Rymlig matplats med fantastisk utsikt över trädgården mot åkerlandskapet. Maskinellt utrustat med hällspis, spisfläkt, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, hel kyl och frys. Pergogolv och ljusa diskret mönstrade tapeter. Från köket finns utgång till altanen.

Representativt VARDAGSRUM som ger plats för en stor soffgrupp framför den fungerande öppna spisen. Ursprungligt trägolv samt ljusa tapeter på väggar med en dekorativ hög golvsockel. Utgång till altan.

I anslutning till vardagsrummet finns en MATSAL som rymmer många middagsgäster och möjlighet finns även att duka långbord mot vardagsrummet för stora sällskap. Även matsalen har ursprungligt trägolv och ljusa tapeter på väggar med dekorativ hög golvsockel.

Intill hallen finns ett rum som passar perfekt för HEMMAKONTOR. Här ryms ett rejält skrivbord intill fönstret som har fin utsikt över trädgården. Rummet har ljusa tapeter och pergogolv.

TVÄTTSTUGA med gott om skåp som ger mycket bra förvaring med allt från linneskåp, garderob till städskåp och lådor. Tvättstugan är utrustad med tvättho, tvättmaskin samt praktisk bänk för mangel.

DUSCHRUM som är helkaklat i sandfärgade toner. Golv med komfortvärme. Utrustat med duschkabin, toalett, tvättställ med kommod som har luckor i björk samt spegel med belysning.

ÖVRE PLAN:

En trappa i ek leder upp till övervåningen och dess rymliga ALLRUM med flera fönster som ger utsikt över omgivningarna. Här finns utgång till balkong med fri utsikt i västligt läge. Allrummet har laminatgolv och ljusa tapeter.

SOVRUM 1: Husets största sovrum med fönster i två väderstreck. Rummet har parkettgolv och ljust gula tapeter.

SOVRUM 2: Rummet har hel garderobsvägg med skjutdörrar som ger mycket bra förvaring. Laminatgolv och ljusa tapeter.

SOVRUM 3: Rummet har laminatgolv och ljusa tapeter. Tre garderober.

SOVRUM 4: Rummet har laminatgolv och ljust blå tapeter. Två garderober.

Mellan sovrum 3 & 4 finns en yta som idag ger plats för tre garderober. Här går det med fördel att sätta upp en vägg för att göra ett fint dressingroom.

BADRUM som är helkaklat med vitt kakel på väggarna med dekorativa inslag samt ljust klinker på golv med komfortvärme. Utrustat med duschkabin, handdukstork, toalett, tvättställ med inredning som har högskåp, skåp och lådor med fronter i björk. Spegel med belysning. Möjlighet finns att installera badkar då avlopp, blandare och el för massagebad finns framdraget.

VIND: Taklucka med stege finns till vind som delvis har golv vilket ger förvaringsutrymme.

KÄLLARVÅNING:

Via entréplanets hall finns en nedgång till husets välskötta och dränerade källare med stora funktionella ytor. Samtliga väggar är putsade och vitmålade samt flera av källarens rum har klinker på golvet. Här finns förutom flera rum som ger förvaringsmöjligheter även utrymme för att göra t ex en spaavdelning med bastu och bad.

I källaren finns två varmgarage som båda har fjärrstyrda portar. Här förvarar du din bil på ett säkert sätt och du kan nå bilen genom huset.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Finnerånger 12:63

Tomt

Vacker och välskött parkliknande trädgårdstomt om ca 3 000 kvm med flera perenna rabatter samt äppelträd, pioner och syrener på stam.

Övriga del är skog- och åkermark, tidigare uppställningsplats för maskiner med separat infartsväg. En ypperlig plats för att t ex bygga kompletterande byggnad i form av stall, verkstad eller hall för åkeriverksamhet.

Uteplats

Från kök och vardagsrum nås den ca 55 kvm stora altanen med sol från förmiddag till kväll och utsikt över trädgård och de vackra omgivningarna. Från allrummet på övervåningen nås balkong med västerläge.

Bilplats

Dubbla varmgarage med fjärrstyrda portar, vardera garage med plats för en bil. Ytterligare bilplatser finns på uppfart både framför och bakom huset.

Renovering

2004: Omfattande renovering med nytt tak, ny tilläggsisolerad fasad och fönster. Nya badrum och kök samt total invändig renovering av ytskikt.
2009: Dränering av källare
2010: Altan
2014: Fasad målas om
2014: Fjärrstyrda garageportar
2016: Bergvärme installeras
2016: Mekanisk från- och tilluft källare.
2017: Brandskyddskontroll
2019: Ny avloppsanläggning
2020: Fiber
Källaren renoverad under åren 2012-2018
Ny el i hela huset

Byggnad/Storlek

2 plan med källare, 284 kvm + 138 kvm (biarea) , 8 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1942

Byggnadssätt

Grund: Betong. Stomme: Trä och timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till fibernät via IP Only

Ekonomi

Pris: 4 750 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 1 957 000 Kr (fastställt avseende år 2020) varav byggnadsvärde 1 795 000Kr. Typkod: 120, Lantbruksenhet, bebyggd, värdeår: 1942. Fastighetsskatt-/avgift: 8524 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 0 kr.

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut: Elledning Mm, 0360IM-06/11491.1
Last: Avtalsservitut: Jordkabel, 03-IM1-85/2523.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 03-IM1-22/325Ö.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 03-IM1-97/20639.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D201700275374:1.1
Last: Avtalsservitut: Vattenledning Mm, 03-IM1-56/1929.1

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Karlholm - Finnerånger 125 - Karlholmsbruk

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus
Ändrade rutiner på våra visningar - Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset)
Ändrade rutiner på våra visningar

Information angående ändrade rutiner i samband med covid-19 (coronaviruset).

Våra visningar äger rum som vanligt enligt information på varje bostad. Dock försöker vi så långt det är möjligt att styra om till bokade visningar istället för öppna visningar.

För att minska risken för smittspridning av viruset covid-19 (coronaviruset) har vi valt att vidta ett antal försiktighetsåtgärder som syftar till att begränsa kontakterna mellan personer som närvarar på våra öppna visningar:

Vi vill bidra till en långsammare smittspridning som innebär bättre tillgänglighet av vård för de som drabbas hårdast.

Kontakta oss gärna med ytterligare frågor kring våra rutiner vid visningar.

Med vänlig hälsning
Riksmäklaren