Såld
SUNNERSTA - Jägarvägen 14 - UPPSALA

Villa med härliga sällskapsytor, stora uteplatser och garage för två bilar!

Friliggande villa 167 kvm (+58kvm) 1050 kvm (tomtarea) 7 800 000 kr Slutpris 7 655 000 Kr Budhistorik
Jägarvägen 14 7 800 000 kr

Villa med härliga sällskapsytor, stora uteplatser och garage för två bilar!

Välkommen till Jägarvägen 14 och denna rymliga villa med en tilltalande planlösning i 4 etage som erbjuder stora sällskapsytor med utsikt över villaområdet och privata sovrums- och umgängesdelar för hela familjen. Här bor ni ett lugnt och barnvänligt område med närhet både till skola och förskola samt Sunnersta Gropen med aktiviteter för hela familjen och bad- och natur vid Graneberg.

Kontakta mäklare för privat visning!

Villan har varit hem åt samma familj sedan de valde att bygga detta Hjältevadshus 1978 och nu är det dags för en ny familj att ta vid och trivas. De 4 etagevåningarna ger en spännande planlösning som fördelar sig på ett entréplan och en sluttningsvåning om totalt 225 kvm (BOA + BIA) där entréplanet har entré från Rälsvägen med hall som har ingång till gäst wc, fantastiska sällskapsytor med ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning och fönsterpartier som löper runt huset i tre väderstreck. Här ryms soffgrupp framför den öppna spisen och ett rejält matsalsbord. Utgång till stor balkong som löper runt hörnet av huset dit kvällssolen når. Vidare finns badrum samt tre sovrum varav det största sovrummet har utgång till altan i söderläge. Sluttningsvåningen har entré från Jägarvägen och erbjuder en rymlig gillestuga med öppen spis och pentry, ett perfekt rum för tonårsbarnen eller varför inte hyra ut? Här finns även husets fjärde sovrum, badrum med dusch och bastu samt tvättstuga och gott om förvaringsmöjligheter.

Trädgården omgärdas av uppvuxna oxbärshäckar vilket ger insynsskydd och är lättskött. Här finns gott om plats för odling samt flera fruktträd och buskar. Garage med förråd om 50 kvm där det finns plats för två bilar samt plats för ytterligare bilar på den asfalterade uppfarten.

Huset är i välhållet skick och löpande renoverat. Bland annat har taket setts över, fönster bytts ut och bergvärme installerats. Huset är besiktat av Anticimex och säljarna har valt att teckna försäkring "Trygga Hem" för dolda fel genom Anticimex. I energideklarationen har huset fått energiklass B vilket möjliggör Gröna Bolån.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan nu!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Carolina Sohlberg
Fastighetsmäklare
Carolina Sohlberg carolina.sohlberg@riksmaklaren.se
070-548 08 04

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1978
Rum
6 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
167 m² + 58 m²
Tomtarea
1050 m²
Pris
7 800 000 Kr

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Entré från Rälsvägen till hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Parkettgolv och ljusa väggar.

GÄST WC:
Fint renoverad med helkaklade väggar i ljust grått och klinker i en mörkare grå nyans. Utrustat med toalett, tvättställ med kommod, spegel samt väggfast hylla.

KÖK OCH VARDAGSRUM :
Från hallen leder en halvtrappa upp till husets hjärta - ett fantastiskt sällskapsutrymme med kök och vardagsrum i öppen planlösning och ett högt, fint läge som ger utsikt över området. Här flödar ljuset in från stora fönsterpartier och utgång finns till balkong som löper runt huset. Under ruggiga höstkvällar värmer brasan gott i vardagsrummet som i övrigt har parkettgolv och ljusa väggar. Köket bjuder in till matlagning med gott om bänkytor och förvaring. Renoverad skåpinredning som har luckor i ek samt inslag av vitrinluckor med belysning. Grått kakel ovan arbetsbänkar i rostfritt. Maskinellt utrustat med spisfläkt, induktionshäll, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, hel kyl och frys.

BADRUM:
Badrum med fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Utrustat med dubbla tvättställ med kommod, spegel med belysning, toalett, badkar och dusch. Klinker på golvet och ljusa väggar.

SOVRUM 1: :
Trivsamt föräldrasovrum med utgång till en altan belägen mot trädgården. Förvaring i fyra garderober. Mönstrade tapeter och parkettgolv.

SOVRUM 2: :
Rummet har ljusa väggar och parkettgolv. Linneskåp och garderob.

SOVRUM 3: :
Rummet används idag till walk-in-closet med gott om förvaring. Mönstrade tapeter och parkettgolv.

SLUTTNINGSVÅNING: HALL:
Hall med entré från Jägarvägen med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Härifrån leds du vidare upp till entrévåningen. Klinker på golvet och ljusa väggar.

GILLESTUGA, EV UTHYRNING:
Gillestuga med flera fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp. Här finns pentry med spis och kylskåp som gör rummet möjligt för uthyrning samt öppen spis. Rummet har ljusa väggar och laminatgolv.

SOVRUM 4: :
Trivsamt sovrum med två garderober. Rummet har ljusa väggar och parkettgolv.

TVÄTTSTUGA:
Rymlig tvättstuga utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Tvättho samt arbetsytor med plats för t ex mangel.

WC/DUSCH/BASTU:
Utrymme för WC utrustad med toalett, kommod med lådor som har vita fronter samt spegel. I anslutning finns duschutrymme med klinker på golvet i en ljus grå nyans samt dusch med kaklade väggar i samma nyans. Intill finns en rymlig bastu.

FÖRRÅD/PANNRUM MM:
I den bakre delen av sluttningsvåningen finns rymliga förrådsutrymmen, matkällare och pannrum som även det används till förråd.

Planlösning Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 121:6

Tomt

Lättskött trädgårdstomt med stora insynsskyddade ytor som ger plats för både odling och lek. Här finns två äppelträd, vinbärsbuske, några hallonbuskar samt rabarber.

Uteplats

Från vardagsrummet nås balkong som löper runt hörnet av huset och här kan du välja en svalare plats i norr eller njuta av den västliga kvällssolen. Från sovrummet nås altan i söderläge med sol hela dagen.

Bilplats

Fristående garage med förråd om totalt 50 kvm. Här finns plats för två bilar samt plats för flera bilar på den asfalterade garageuppfarten.

Renovering

2005: Köket renoverades
2008: Luft/luftvärmepumpen installerades
2009: Golv- och väggbeklädnaden i badzon byttes i våtrummet på plan 3.
2010: Bergvärme installerades
2013: Radonsug installerades
2013: Radonmätning utfördes där årsmedelvärdet uppmättes till under 30 bq/kvm
2014: Toaletten på plan 3 renoverades
2018: Duschutrymmet på nedersta våningen renoverades och intyg för Säker Vatten finns.
2019: Flertalet fönster byttes ut mot kopplade 2+1 fönster
2020: Betongpannorna tvättades och trasiga byttes ut
2023: Brandskyddskontroll av eldstäder utfördes

Byggnad/Storlek

4-plan i etage, 167 kvm + 58 kvm (biarea) , 6 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1978

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund och EW-grund källare. Stomme: Trä. Fasad: Tegel och stående träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 2+1 fönster, 2-glas kopplade och 3-glas isoler. Ventilation: Mekanisk frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme, luft/luftvärmepump samt eldstäder

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Övriga utrymmen

Fristående garage med plats för två bilar samt förråd.

Ekonomi

Pris: 7 800 000 kr . Taxeringsvärdet är 4 615 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 669 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1978. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 2 238 100 kr.

Driftkostnad summa: 35 015 kr/år
El: 21 496 kr/år
Vatten-avlopp: 5 409 kr/år
Sotning: 500 kr/år
Försäkring: 7 610 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-06-16. Energiprestanda primärenergital: 52 kWh/kvm och år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1969-07-24).

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Karta

SUNNERSTA - Jägarvägen 14 - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus