Till salu
SUNNERSTA - Konvaljevägen 20A - Uppsala

Unikt arkitektritat hus för dig med höga krav på ditt boende!

Friliggande villa 249 kvm (+65kvm) 2165 kvm (tomtarea) 12 300 000 kr (eller bud)
Intresseanmälan
Konvaljevägen 20A 12 300 000 kr
Intresseanmälan

Unikt arkitektritat hus för dig med höga krav på ditt boende!

Ett av Sunnerstas i särklass mest unika fastigheter finns nu möjlighet att förvärva. Här möts du av ett arkitektritat hus som uppfördes i slutet av 1960-talet med tilltalande planlösning och ett läge som slår det mesta med en stor tomt angränsande Sunnerstasjön och de grönskande vidderna vid åsen. Läget erbjuder dessutom närhet till naturen med fina promenadstråk samtidigt som du med cykel tar dig till stadskärnan på 25 minuter.

Huset uppfördes 1968 och ritades av arkitekt Wennerholm med ett tidlöst formspråk och skulle lika gärna ha kunnat byggas idag. Interiört möts du av flera etage som bildar såväl privata som sociala delar. Tänk dig att samla familj och vänner för middag i matsalen med vacker originalinredning bevarad, avsluta sedan vid brasan i det rymliga vardagsrummet som erbjuder vidsträckta vyer över trädgård och de grönskande omgivningarna. På sommaren samlas ni i den skyddade atriumgården som för tankarna till medelhavet med vita putsade väggar och en djup, gjuten pool.

Vidare finns flera privata delar. På övre etage finns ett Master Bedroom med utgång till balkong samt badrum ensuite. Intill finns en walk-in-closet och ett härligt allrum med fungerande öppen spis, en given plats att krypa här i soffan med en god bok. Även för barnen finns en avskild del med två sovrum och badrum med bastu intill. I källarvåningen finns bland annat tvättstuga och ett rymligt allrum med många olika användningsområden. Vid sidan av husets entré finns ett rum som med fördel kan användas till hemmakontor eller för gäster.

Har du ett gediget intresse för för bilar så är denna fastighet en dröm. Här finns ett vidbyggt helkaklat garage med fint ljusinsläpp från flera fönster samt friliggande garage. På uppfarten finns plats för flera bilar utan att det stör passagen fram till huset.

Fastigheten är i mycket fint skick och har de senaste åren genomgått stora renoveringar. Bland annat har delar av fasaden bytts ut, nya fönster har tillkommit och grunden har dränerats. Invändigt har huset nya ytskikt i de flesta rum samt nya golv. Köket är renoverat med ny inredning och nya vitvaror. Samtliga badrum är renoverade.

Huset är besiktat och försäkrat för Dolda Fel i 10 år via Anticimex -Trygga Hem.

Varmt välkomna att anmäla er till visning och få tillgång till digitalt prospekt. Anmälan görs via formuläret i annonsen.

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
Thomas Lüllmaa
Aukt Fastighetsmäklare
Thomas Lüllmaa thomas.lullmaa@riksmaklaren.se
070-591 65 36

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1968
Rum
9 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum
Boarea/biarea
249 m² + 65 m²
Tomtarea
2165 m²
Pris
12 300 000 Kr (eller bud)

Planlösning

Välkomnande ENTRÉ där du får ett trevligt bemötande med fina ljusinsläpp och gott om plats för ytterkläder i ett separat kapprum. Väggarna är ljusa och golvet är av polerad marmor vilket ger en exklusiv känsla. Intill hallen finns en GÄST WC samt ett praktiska FÖRRÅD varav ett är utrustat med tvättho för städ.

Huset som byggts i olika etage ger flera separata delar, både privata, sociala och lämpliga företagsdelar.

En halv trappa ner från entrén ligger husets mycket generösa VARDAGSRUM med stora fönsterpartier som bjuder på utsikt mot Sunnerstasjön och utgång till plattlagd uteplats i sydost. Vardagsrummet har fungerande öppen spis, ljusa väggar och nylagd fiskbensparkett.

En halvtrappa upp från entrén möts du en våning för föräldrarna med MASTER BEDROOM med intilliggande BADRUM samt WALK-IN-CLOSET och en trevligt ALLRUM fungerande öppen spis Sovrummet är väl tilltaget och har utgång till balkong i söderläge där du har en tilltalande utsikt över Sunnerstasjön. Badrummet har inredning med dubbla tvättställ, toalett samt dusch med duschvägg. Walk-in-closet är utrustad med garderober ger gott om plats för dina kläder. Om så önskas ryms även garderober i sovrummet och du kan använda rummet som t ex ett barnrum eller arbetsrum.

Husets hjärta finns på entréplanet, här finner du en mycket trevlig MATSAL med utsikt över vardagsrummet samt in mot den mysiga atriumgården och poolen. I matsalen finns husets originalinredning bevarad med vackra serveringsskåp i teak.

Intill matsalen finns ett rymligt KÖK som har stilren inredning med vita släta luckor samt ljust kakel. Maskinellt utrustat med hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ung och micro. En social del i köket är köksön som är trevligt att slå sig ner vid till frukost och intill finns en rymlig matplats för 6-8 personer.

Vidare efter köket finns ytterligare en avskild del med sovrum som är perfekta för barn och gäster. Här finns TVÅ SOVRU, båda utrustade med garderober.

Mellan sovrummen ligger ett helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat med kommod, spegel och förberett för badkar. Här finns också en bastu med dusch.

På entréplanet finns även en del som väl lämpar sig till en företagardel. Vid sidan av huvudentrén finns ett SOVRUM/ARBETSRUM som har, separat helkaklad toalett och handfat samt gott om förvaringsutrymmen.

Från denna del kommer du vidare in i husets GARAGE som är väl tilltaget och rymmer två bilar samt plats för mindre verkstad. Garaget är helkaklat med klinker på golvet.

En halvtrappa ner ligger husets KÄLLARVÅNING med en rymligt TVÄTTSTUGA, ett arbetsrum med inbyggt säkerhetsvalv, ett ALLRUM som har många användningsområden. Rummet har klinker på golvet och ljusa väggar.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 142:8

Tomt

En av områdets största tomter stor gräsyta omgiven av natur och grönskande omgivningar.

Uteplats

Huset har flera härliga uteplatser, välj mellan den skyddade atriumgården som för känslan till medelhavet med stenlagda ytor och en djup gjuten pool. Via vardagsrummet når du den plattlagda uteplatsen med fridfull utsikt över trädgården och dess omgivningar. Från master bedroom finns utgång till balkong med utsikt över trädgården.

Bilplats

På den här fastigheten finns plats för många bilar, upp till 3 bilar ryms i garage och flera bilar kan parkeras på uppfarten.

Renovering

Löpande underhåll, se bilaga.

Byggnad/Storlek

3-plan i etage med källare, 249 kvm + 65 kvm (biarea) , 9 rum och kök, varav 4 - 5 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1968

Byggnadssätt

Stomme: Betong. Bjälklag: Betong. Fasad: Kalksandsten och cederträ. Takbeklädnad: Gummiduk. Fönster: 3-glasfönster isoler samt 2-glasfönster. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät.

Övriga utrymmen

Friliggande garage samt trädgårdsförråd

Ekonomi

Pris: 12 300 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 7 811 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 3 371 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1971. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 8 600 000 kr.

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd. Deklarationsdatum: 2022-10-21. Förbrukning: 114 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 80 kWh/kvm och år. Energiklass: C.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Tomtindelning (1970-12-30) Stadsplan (1970-02-19).

Samfälligheter

Last: Avtalsservitut Vatten- Och Avloppsledning Mm, 03-IM1-99/21123.1

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

SUNNERSTA - Konvaljevägen 20A - Uppsala

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus