Såld
SUNNERSTA - Askvägen 1A - UPPSALA

Helrenoverat hus med stor tomt i direkt anslutning till allmänning!

Friliggande villa 152 kvm (+9kvm) 628 kvm (tomtarea) 6 750 000 kr (eller bud) Slutpris 6 500 000 Kr
Askvägen 1A 6 750 000 kr

Helrenoverat hus med stor tomt i direkt anslutning till allmänning!

Välkommen till ett gavelkedjehus i mycket fint och renoverat skick med stor hörntomt angränsande allmänning. Här bor ni i lugna och barnvänliga kvarter med närhet till natur, bad och friluftsaktiviteter.

Det är nu dags för en ny barnfamilj att ta över detta hus som nuvarande ägare har satt sin prägel på med en omfattande interiör renovering 2016 och en nyanläggning av trädgården under 2017. För att nämna några av renoveringarna så har huset fått en utbyggnad på det övre planet som gett två extra rum, nytt vattenburet värmesystem, ett mycket fint kök, nya badrum, ny el och nya stammar, genomgående nya ytskikt och nya altaner. I det här huset kan familjen bara flytta in, utan att behöva lägga tid på renovering.

Huset som är i 1 ½-plan är ett gavelkedjehus som ger fördelen av att ha en av områdets största tomter som löper runt hela huset. Dessutom med ett toppläge med allmänning både på baksidan och på andra sidan gatan sett från husets ena långsida. Husets 152 kvm BOA fördelar sig på ett entréplan med hall som har gott om plats för ytterkläder, ett härligt vardagsrum med stora fönsterpartier, utgång till altan med utsikt över den grönskande trädgården och allmänningen samt en braskamin som värmer gott om ruggiga höstkvällar. Mot framsidan av huset ligger köket som även det är mycket rymligt och har stilren inredning med vita luckor och gott om förvaring både i köksö och skåp vid matplatsen. Vidare finns en tvättstuga, sovrum, förvaring under trappen och ett lyxigt badrum med badkar. En trappa upp möts du av utbyggnaden som gett huset 12 extra kvadratmetrar, här finns ett sovrum och en walk-in-closet. Vidare finns två likvärdiga sovrum med snedtak och stor golvyta, båda med kattvindar för extra förvaring. Här finns också ett mycket fint renoverat duschrum med takfönster.

På uppfarten finns plats för två bilar samt i garage med plats för en bil. Bakom garaget finns ett iordningställt rum med isolering och uppvärmning som med fördel kan användas till hemmakontor eller gästrum.

I Energideklarationen har huset fått energiklass B vilket hos de flesta banker ger en extra rabatt genom Grönt Bolån, dessutom bor ni ett klimatsmart hus.

I denna del av Sunnersta bor ni i ett lugnt och trivsamt område nära naturen. Välj mellan vackra promenadvägar från Skarholmen via spången längs stranden i Vårdsätraviken eller i naturen i Gipen. För barnen finns lekplatsen Svankärrsparken alldeles intill, fotbollsplaner på bekvämt avstånd i Graneberg och tillgång till flera förskolor samt skola från FK till Åk6.

Varmt välkommen på visning!

Visa mer
Ulrika Lööf
Ansvarig mäklare
Ulrika Lööf ulrika.loof@riksmaklaren.se
070-201 43 93
”Jag har lång erfarenhet som mäklare och har mäklat över 1 000 bostäder.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1968
Rum
7 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
152 m² + 9 m²
Tomtarea
628 m²
Pris
6 750 000 Kr (eller bud)

Planlösning

ENTRÉPLAN: HALL:
Entré till hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Ekparkettgolv och grå målade väggar.

KÖK:
Vidare från hallen kommer du in i husets sociala delar. Här möts du av ett rymligt och mycket fint renoverat kök med matplats för en stor familj och utgång till trädgårdens framsida. Inredningen i köket är stilren utfört med vita luckor, vitt kakel med fasade kanter ovan den rostfria diskbänken med uppvik som blir en snygg detalj. Praktisk köksö som ger extra förvaring och bänkyta. Även vid matplatsen finns flera köksskåp som ger förvaring. Maskinell utrustning med Integrerad diskmaskin, hällspis, spisfläkt, inbyggd micro och ugn samt hel kyl och frys. Ekparkettgolv och grå målade väggar samt spotlights i taket.

VARDAGSRUM:
Härligt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger fint ljusinsläpp och utgång till altan. Här kan du möblera både med soffgrupp, matsalsbord och fåtöljer vid den mysiga braskaminen. Önskas ett extra rum på entréplanet så går det att dela av rummet enlig den ursprungliga planlösningen. Rummet har ekparkettgolv och grå målade väggar.

SOVRUM 1:
Ett trevligt rum på entréplanet som är ett lämpligt sovrum men kan med fördel också användas som arbetsrum eller lekrum för barnen. Rummet har ekparkettgolv och grå målade väggar.

BADRUM:
Lyxigt badrum och mycket fint renoverat badrum med grå kaklade väggar med stora plattor (20*50 cm) som ger ett sobert intryck. Även golvet har klinker i grå nyans och här finns golvvärme. Utrustat med inbyggt badkar, spegelskåp med belysning, tvättställ och kommod med lådor samt vägghängd toalett. Spotlights i taket.

TVÄTTSTUGA:
Intill köket finns tvättstugan som delas av mot köket med en skjutdörr. Utrustad med tvättho och gott om bänkytor. Tvättmaskin och torktumlare. Innanför tvättstugan finns teknikrum för husets värmesystem samt gott om förvaringsmöjligheter.

FÖRRÅD:
Under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme.

ÖVERVÅNING :
En trappa upp möts du av en trevlig övre hall med ett takfönster som ger fint ljusinsläpp. Ekparkettgolv och grå och vita målade väggar.

SOVRUM 2:
Rakt fram från hallen finns ett sovrum som kommit till genom den nya takkupan som byggts och blir ett perfekt barnrum. Rummet har ekparkettgolv och vita målade väggar.

SOVRUM 3:
Stort och rymligt sovrum som får en trevlig atmosfär med snedtak. Rummet har ekparkettgolv och vita målade väggar. Förvaring finns i kattvindar på båda sidor av rummet.

SOVRUM 4:
Även detta ett stort och rymligt sovrum likt sovrum 3, med snedtak och kattvindar för förvaring. Rummet har vita väggar och ekparkettgolv.

DUSCHRUM :
Mycket fint duschrum som är helkaklat med vita helkaklade väggar och vitt golv som har svarta detaljer samt golvvärme. Utrustat med dusch som har infällbara väggar, toalett, infälld spegel med glashylla samt tvättställ och kommod med lådor. Golvvärme och spotlights i taket.

WALK-IN-CLOSET:
Intill den övre hallen finns en walk-in-closet som ger ordnad förvaring med flexibelt hyllsystem från Elfa. Ekparkettgolv och vita målade väggar.

GÄSTRUM/HEMMAKONTOR:
Bakom garaget finns ett isolerat och uppvärmt rum som med fördel kan användas som hemmakontor eller gästrum. Rummet har modern heltäckningsmatta och vita väggar.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 98:8

Tomt

Tomten nyanlades 2017 med ny gräsmatta och plantering av flera nya träd såsom silverpäron, prydnadskörsbär mm. Tomten är en av områdets största och en extra fördel är att det finns en allmänning bakom med fina uppväxta träd och buskar som ger tomten en fin inramning.

Uteplats

Altan på husets baksida som nås från vardagsrummet med fint läge mot allmänningen, både på baksidan och på sidan av huset. Här kommer solen på morgonen och stannar kvar till eftermiddagen. Kvällssolen kommer på framsidans altan som nås från köket.

Bilplats

På uppfarten ryms två bilar samt plats för en bil i garage om ca 25kvm.

Renovering

Huset totalrenoverades 2016 (nuvarande ägare) enligt följande:

- Samtliga ytskikt gjordes om
- Nytt värmesystem (drog in vattenburet värmesystem med luft/vatten-system
- Nya badrum
- Nytt kök
- Ny tvättstuga
- All el drogs om
- Stambyte
- Byggde takkupa (ca 12 kvm extra, dvs två nya rum)
- Installerade eldstad
- Renoverat förråd i garagets bakkant till hemmakontor/sovrum
- Nya fönster där så behövdes
- Ny fasadpanel och ny fasadfärg (från rött till svart)
- Ommålat garage
- Krypgrunden fick ny marktäckning samt ny åldersbeständig plast.


Tomten totalrenoverades 2017 enligt följande:

- Fällde ett stort antal stora tallar
- Stubbfräsning och nyanlagd gräsmatta
- Nytt staket runt hela tomten inkl grind till bakre infarten
- Två nya altaner (en på varje sida av huset)
- Flera nyplanteringar av diverse träd (körsbär, silverpäron osv)

Övrigt:

Tidigare ägare har lagt om taket.

Byggnad/Storlek

1 ½ plan, 152 kvm + 9 kvm (biarea) , 7 rum och kök, varav 4 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1968

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Fasad: Tegel och träpanel. Takbeklädnad: Betongpannor. Fönster: 3-glasfönster isoler samt 2-glas kopplade. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen luft/vattenvärmepump samt braskamin

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Ansluten till Uppsala Stadsnät

Ekonomi

Pris: 6 750 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 4 227 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 433 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1972. Fastighetsskatt-/avgift: 9287 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 280 526 kr.

Driftkostnad summa: 44 933 kr/år
El: 23 000 kr/år
Vatten-avlopp: 6 000 kr/år
Sotning: 480 kr/år
Samfällighet: 750 kr/år
Renhållning: 3 253 kr/år
Försäkring: 11 450 kr/år
Kommentar: Uppvärmning ingår i elkostnaden.

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2023-08-17. Förbrukning: 36 kWh/kvm år. Energiklass: B.

Servitut, planbestämmelser mm

Planbestämmelser: Stadsplan (1969-07-24).

Allmänt om området

Sunnersta är en charmig och attraktiv stadsdel belägen i den vackra universitetsstaden Uppsala, Sverige. Med sin unika kombination av natur, historia och moderna bekvämligheter erbjuder Sunnersta en härlig livsstil för sina invånare.

Beläget bara några kilometer söder om Uppsala centrum, erbjuder Sunnersta en harmonisk blandning av grönska och urban bebyggelse. Stadsdelens främsta attraktion är det omgivande naturlandskapet, vilket ger invånarna möjlighet att njuta av frisk luft och vacker natur. Här kan man hitta grönområden, parker och vandringsleder som inbjuder till promenader, jogging eller avkopplande picknickar. Den närbelägna Fyrisån, en vacker flod som slingrar sig genom Uppsala, är också en populär plats för avkoppling och rekreation.

Sunnersta är också känt för sina historiska landmärken. I stadsdelen finns flera gamla byggnader som har bevarats genom tiderna och ger en glimt av Uppsalas rika historia. Ett exempel är Sunnersta herrgård, en herrgårdsbyggnad från 1700-talet som nu används som festlokal och mötesplats. Herrgården är omgiven av vackra trädgårdar och erbjuder en vacker miljö för olika evenemang.

Det finns även en stark känsla av gemenskap och aktiviteter i Sunnersta. Stadsdelen har ett aktivt föreningsliv och anordnar regelbundet evenemang och aktiviteter för invånarna i alla åldrar. Det kan vara allt från lokala marknader och kulturella festivaler till idrottsevenemang och konserter. Dessa aktiviteter bidrar till att skapa en levande och engagerad gemenskap i Sunnersta.

Sammanfattningsvis är Sunnersta en fantastisk stadsdel i Uppsala som erbjuder en perfekt balans mellan natur, historia och moderna bekvämligheter. Med sitt vackra naturlandskap, historiska landmärken och levande gemenskap är Sunnersta en plats där invånarna kan njuta av en hög livskvalitet och en aktiv livsstil.

Närservice

Invånarna i Sunnersta har också tillgång till en mängd bekvämligheter och tjänster. Det finns ett antal butiker, restauranger och caféer i närheten, vilket gör det lätt att handla och njuta av lokal mat. För dem som söker utbildningsmöjligheter finns det flera skolor och förskolor i området.

Kommunikationer

Sunnersta erbjuder också goda kommunikationsförbindelser, både med bil och kollektivtrafik, vilket gör det enkelt att ta sig till och från andra delar av Uppsala.

Visa mer

Karta

SUNNERSTA - Askvägen 1A - UPPSALA

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus