50
Såld
Ledsundet - Ledsundet 145 - Östhammar

Strandnära fastighet nära Öregrund som passar perfekt för generationsboende eller verksamhet!

Friliggande villa 148 kvm (+177kvm) 2246 kvm (tomtarea) 3 995 000 kr (eller bud) Slutpris 4 600 000 Kr Budhistorik
Ledsundet 145 3 995 000 kr

Strandnära fastighet nära Öregrund som passar perfekt för generationsboende eller verksamhet!


Fantastisk skärgårdsfastighet med två byggnader från 2018 med platta på mark och bergvärme! Platsen ligger endast 15 min från pittoreska Öregrund och 12 minuter från Östhammar med all service. Tomten har ett högt läge med en härlig utsikt från bostadshuset. Bärbuskar såsom hallon, krusbär och svarta vinbär finns intill huset. En fin grusväg leder längst tomtgränsen och vidare in till grannfastigheten och ner till båt och bad, här finns ett skriftligt avtal med grannfastigheten mot vattnet med rätt att röja för att behålla havsutsikten.

Bostadshusets 148 kvm är fördelade på 6 rok i ett plan. Här finns 5 sovrum, stora gemensamhetsytor, två badrum och en fantastisk havsutsikt. Intill bostadshuset står en rymlig byggnad, med en otrolig takhöjd, som använts som ateljé, galleri och utställningslokal och är på grund av utställningsfunktionen utrustad med extra stora portar. Här finns även en verkstad vilket visar vilken otrolig potential fastigheten har. Vill man göra om till en bostadsbyggnad är det enkelt att ersätta portarna med fönster och entrédörrar. Här finns redan ett badrum, kök och golvvärme.

Husen finner ni i en storslagen miljö med utsikt över vattnet och en vy som sträcker sig hela vägen över till Kallrigafjärden och havet, ända ut till Gräsö. Detta är ett utmärkt läge för dig som vill ha möjlighet till bad och båtliv, men också önskar gångavstånd till buss. Området intill har tidigare varit en plats för timmerflottning där den gamla kajen står troget kvar och erbjuder en plats för båtar, fiske och umgänge. Intill finns även en gemytlig badplats med brygga, badstege och klippor.

Olandsån ligger bara ett stenkast från huset och forsar ut i Kallrigafjärden, där många svanar och sjöfåglar håller till. Även havsörnar och hägrar häckar i närheten. På sommaren går det hästar i grannens hage som ligger på andra sidan vägen.

Liten båt, verkstadsutrustning, frontlastare och andra inventarier ingår i köpet om så önskas.

Öregrund är en av Sveriges bäst bevarade trästäder och huvuddelen av bebyggelsen är från 1700- och 1800-talet. På sommaren mångdubblas Öregrunds befolkning och här kan sommargästerna njuta av ett myllrande skärgårdsliv med välbesökta restauranger och butiker, välkända klippor för sol- och bad och på kvällarna kan du njuta av storslagna solnedgångar. På sommaren ordnas tennisvecka, badortsdagar och båtvecka där Öregrund, bland annat är värd för det välkända Roslagsloppet. I Öregrund finns även apotek, vårdcentral, matbutiker, systembolag och gym.

Östhammar erbjuder skola, vård, barnomsorg, butiker, restauranger, populära caféer och goda pendlingsmöjligheter till Stockholm, Gävle och framförallt Uppsala dit man tar sig på under en timme. Östhammar är ett samhälle som lever året om och erbjuder ett rikt utbud av samhällsservice så som skola, vård, barnomsorg och kommunikationer. Med naturen runt knuten har området många sidor att visa upp under årets olika årstider. Ett område som uppmuntrar en aktiv livsstil för hela familjen med vandring, golf, cykel, båt och mycket mer.

I Östhammars omnejd finns många gruvsamhällen från förr, till exempel Forsmark, Dannemora, Gimo och Österbybruk.

Tomt till Salu!
Möjligheten finns att även köpa tomten intill (Ledsundet 143) som även den försäljs av Riksmäklaren.

Visa mer
Anna Lindholm Eriksson
Ansvarig mäklare
Anna Lindholm Eriksson anna.lindholm@riksmaklaren.se
073-0635364
”Snyggt, proffsigt och trevligt är mina ledord.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
2018
Boarea/biarea
148 m² + 177 m²
Tomtarea
2246 m²
Pris
3 995 000 Kr (eller bud)

Planlösning

**Boningshuset:
Huset erbjuder golvvärme i samtliga rum. Samtliga innerdörrar är renoverade gamla spegeldörrar. Trådnätverk för data är förberett för fiber.

Korridor/hall:
Välkomnande entré med dubbeldörrar i blått. Väggar i grått och grått golvklinker. Plats för avhängning. KORRIDOR med väggar i grått och golv i grå klinker. HALL med grå klinker och väggar i grått med turkos fondvägg. Plats för umgänge.

Vardagsrum/kök:
Öppen planlösning mellan VARDAGSRUM/KÖK med väggar i grått och trägolv i ek. Kamin med bakre vägg med klinker som värmeskydd. Golv i grå klinker framför. Gott om plats för soffgrupp och matsalsmöbel. Köket är grått med integrerad stor kyl och diskmaskin. Normalt utrustat kök med varmluftsugn, induktionshäll, mikrovågsugn och gott om förvaring. Stort hörnskafferi.

Sovrum 1:
SOVRUM 1 har väggar i turkost och trägolv i körsbär. Plats för dubbelsäng, privat KLÄDKAMMARE med gott om förvaring samt privat WC med dusch. Utgång altan.

Sovrum 2:
SOVRUM 2 med fönstervägg (fondvägg) i grått och annars ljusgröna väggar golv i körsbärslaminat. Används idag som sovrum.

Sovrum 3:
SOVRUM 3 med fönstervägg (fondvägg) grått och för övrigt turkosa väggar, golv i körbärslaminat. Används idag som litet kontor.

Sovrum 4:
SOVRUM 4 med väggar i grått, golv i körsbärslaminat. Används idag som sovrum.

Sovrum 5:
Sovrum 5 med fönstervägg (fondvägg) i grått och ljusblåa väggar för övrigt, golv i körsbärslaminat. Används idag som kontor.

Grovingång/WC:
Praktiskt GROVINGÅNG med väggar i grått och grått klinkergolv. WC med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och dusch.

**Galleri, ateljé och verkstad:
Varmbonat och med golvvärme genom hela huset. Har en otrolig takhöjd med galleribelysning av galleridelen. Varför inte bygga om till två-tre mindre lägenheter?

Ateljé:
Rummet används idag som ATELJÉ.

Gästrum/kontor:
Rymligt rum som idag används som GÄSTRUM/KONTOR med gott om garderober längs med ena väggen och ingång till TEKNIKRUM och tillgänglighetsanpassad WC med dusch.

Galleri:
Rymligt rum med högt i tak som idag används som GALLERI.

Verkstad/Snickarbod:
Stor VERKSTAD/SNICKARBOD.

Planlösning Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Snesslinge 12:247

Tomt

Tomtarea 2 246 m² (friköpt). Tomten: havsutsikt.

Byggnad/Storlek

1 plansvilla , 148 kvm + 177 kvm (biarea) . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 2018

Byggnadssätt

Grund: Platta på mark. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Taktegel. Fönster: 3-glasfönster isoler. Ventilation: Mekanisk till- och frånluft. Vatten och avlopp: Eget avlopp. Minireningsverk. .

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Övrigt


Förslag på nytt taxeringsvärde är 4 406 000 kr varav byggnadsvärde 3 196 000 kr.

Husleverantör på boningshuset Hudikhus.
.

Ekonomi

Pris: 3 995 000 kr (eller bud). Taxeringsvärdet är 3 399 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 2 557 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 2018. Fastighetsskatt-/avgift: 0 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 4 500 000 kr.

Driftkostnad summa: 30 082 kr/år
El: 21 616 kr/år
Sotning: 1 400 kr/år
Renhållning: 1 518 kr/år
Försäkring: 5 548 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Ej utförd. Energiklass: B.

Samfälligheter

Samfällighet: Östhammar Snesslinge S:4


Förmån: Officialservitut Väg, 0382-10/37.1
Förmån: Officialservitut Väg, 03-BÖL-590.1

Allmänt om området

Underbart område med del av Kallrigafjärden och Öregrundsgrepen som utsikt.

Visa mer

Karta

Ledsundet - Ledsundet 145 - Östhammar

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus