50
Till salu
Snesslinge - Snesslinge 254 - Östhammar

Apelgården, en charmig timmervilla omgiven av en romantisk trädgård och sidobyggnader.

Friliggande villa 192 kvm 4750 kvm (tomtarea) 4 000 000 kr (högstbjudande)
Intresseanmälan
Snesslinge 254 4 000 000 kr
Intresseanmälan

Apelgården, en charmig timmervilla omgiven av en romantisk trädgård och sidobyggnader.

Mitt i byn Snesslinge, inte långt från bad och båtliv, ligger en vacker gammal gård med en bostadsbyggnad i timmer uppförd under mitten av 1800-talet. Det syns tydligt att infarten tidigare börjat längre bort på vägen där huset uppenbarar sig mellan träden i allén för den som anländer. Idag har infarten fått en ny plats på gården och har istället ersatts av stenbelagda gångar, uteplatser och en rosenträdgård.
Farstun till huset bjuder på äkta snickarglädje. Ena gaveln skvallrar om en tidigare nyttjad ingång till sommarköket och den gamla bakugnen. Här nyttjas bakugnen för bröd- och pizzabak än idag. Huset med den vackra gulmålade fasaden och gråa knutar döljer en timmerstomme. På taket ligger ett tvåkupigt lertegel och innergolven i huset är försedda med breda golvtiljor. En del av fönstren har ersatts över tid men flertalet av de äldre englasfönstren med tejpade innerbågar finns kvar. Även en del av de gamla handgjorda rutorna finns bevarade.

Entrén till den ståtliga byggnaden nås via de vackra pardörrarna med tillhörande överljus. Fönstren på vardera sida av dörrarna ger ett fint ljus åt rummet och en härlig vy ut mot trädgården. Här möts ni av 1800-tals charm med tidstypisk röd färg på snickerierna och en passande tapet på resterade delar av väggarna. Det modernt utrustade köket har en ny vedspis med tillhörande fläktkåpa, golvet i rummet har inspekterats och isolerats för ökad trivsel. Zinkdiskbänken som står här är en charmig detalj som bevarats av tidigare ägare. Matsalen som ligger intill köket har en fungerande kakelugn och fönstret på gaveln är en altandörr. Denna är delvis dold nertill vintertid. Dörren är ett välkommet inslag för att komma åt förmiddagssolen och grillning i trädgården. Salongen, som är näst intill oanvänd, har vackra ytskikt och en fungerande kakelugn. I mitten av taket, som är ett spänntak, sitter en målad plafond och väggarna pryds av höga golvsocklar.
Sommarköket som idag används som hobbyrum rymmer även stora middagssällskap när familj och vänner samlas. Här har en wc installerats i en av förråden och groventrén nyttjas även som tvättstuga.

I hallen på övre plan finns en avsatts som ger plats åt ett litet bibliotek. Intill finns även ett litet krypin till kontor och ett gemytligt sovrum. Badrummet har renoverats 2020 då även golvvärme installerades, rummet känns ljust och trevligt och har en rymlig dusch. Intill badrummet finns ett sovrum där kattvinden tagits bort för att ge mer golvyta. Allrummet på övervåningen är ett genomgångsrum som leder vidare till det stora sovrummet. Här har timret i väggen tagits fram och golvet är vitlaserat. Det stora sovrummet på gaveln har ett fint ljusinsläpp från flertalet fönster i två väderstreck, tillsammans med de ljusa ytskikten utger rummet ett lugn men också och en uppiggande känsla. Förvaring för kläder finns i garderober och bakom en trädörr finns en rymlig kattvind. Denna kan nyttjas som barnkammare eller klädkammare då rummet är isolerat och har försetts med ett element och ljusinsläpp från ett litet fönster.

På fastigheten finns en gammal lada med ett litet stall kvar från tidigt 1900-tal. Idag nyttjas utrymmet som verkstad, förråd samt hönshus. Här finns även en carport för två bilar och ett traktorgarage som ger möjlighet till goda förvaringsutrymmen och så klart finns utedasset kvar. Närmare huvudbyggnaden står ett fint litet gästhus med en liten altan. Inne i stugan finns ett kök i öppen planlösning mot ett allrum, hygienutrymme med separett och ett sovloft. Två växthus i trädgården finns för den odlingsintresserad och dagar då avslappning passar bäst finns här en stuga inredd med bastu, dusch och ett litet sittrum.


SNESSLINGE
Här bor du med närhet till badstrand och vatten som tar dig ut till härliga badklippor och Öregrund.

ÖSTHAMMAR
I Östhammar finner ni butiker, skolor, gymnasium, vård, barnomsorg, butiker, restauranger, populära caféer och bra kommunikationer till Stockholm, Gävle och till Uppsala.

ÖREGRUND
I Öregrund finner ni skola, vård, barnomsorg, restauranger med god mat, populära glasställen på somrarna. Från Öregrunds hamn kan man lätt ta färjan över till Gräsö. På Gräsö finns en stor camping med sandstrand, minigolf, lekplats och en populär restaurang med utsikt mot vattnet och Öregrunds hamn.

Öregrunds Golfklubb är belägen en kort biltur bort, här finns även paddelbanor.


Visa mer
Micaela McClafferty
Ansvarig mäklare
Micaela McClafferty micaela.mcclafferty@riksmaklaren.se
070-218 10 47
”Jag har alltid hög ambitionsnivå, är lyhörd och ser till kundens behov, vilket är det viktigaste av allt för att nå ett bra resultat.”

Sammanfattning

Objekttyp
Friliggande villa
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2021
Byggnadsår
1865 (1909 i fastighetsregister)
Rum
7 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea
192 m²
Tomtarea
4750 m²
Pris
4 000 000 Kr (högstbjudande)

Planlösning

Uppmätt boa vid energideklaration 192 kvm (enligt fastighetsutdraget 158 kvm och 30 bia)

Visa mer

Övrig Information

Fastighetsbeteckning

Snesslinge 6:9

Tomt

4750 m²

Uteplats

Flertalet uteplatser finns intill huset och i trädgården

Bilplats

Carport för två bilar samt bra uppställningsyta för flertalet bilar.

Renovering

2021 Ny el-central
2020 Våtrum övre plan renoverat efter vattenskada
2012 Entrétak bytt
2010 Yttertak bytt
2005 Bergvärme installerat
1991 Inredning av vinden till sovrum och kattvind
Se bilaga för ytterligare infomation

Byggnad/Storlek

2 plan, 192 kvm , 7 rum och kök, varav 3 sovrum . Areauppgifter enligt taxeringsinformationen . Byggnadsår: 1865 (1909 i fastighetsregister)

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Takbeklädnad: Lertegel. Fönster: 2-glas. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten - Borrad brunn Enskilt avlopp - 3-Kammarbrunn.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburet system mot bergvärme, vedspis, kakelugn

TV- och internetanslutning

Internetanslutning: Fiber

Övriga utrymmen

Lada med verkstadsdel förrådsutrymmen samt litet bevarat stall.
Förrådsutrymmen men tillhörande traktorgarage
Hönshus
Utedass
Växthus
Cykelförråd samt redskapsbod och vedförråd
Gästhus
Relaxavdelning med bastu

Ekonomi

Pris: 4 000 000 kr (högstbjudande). Taxeringsvärdet är 1 743 000 Kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde 1 281 000Kr. Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd, värdeår: 1929. Fastighetsskatt-/avgift: 9525 kr. Det finns uttagna pantbrev om totalt 1 466 000 kr.

Driftkostnad summa: 42 837 kr/år
El: 30 000 kr/år
Vatten-avlopp: 2 437 kr/år
Renhållning: 2 987 kr/år
Försäkring: 7 413 kr/år

Energiprestanda

Genomförd: Utförd. Deklarationsdatum: 2024-03-13. Förbrukning: 66 kWh/kvm år. Energiprestanda primärenergital: 97 kWh/kvm och år. Energiklass: D.

Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

Snesslinge - Snesslinge 254 - Östhammar

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus