Riksmäklaren logotyp
Logga in i Riksmäklaren Plus
Användarnamn/E-post
Lösenord

Glömt lösenordet? Mer information

Facebook Twitter Dela på Google+ LinkedIn

Grattis Michael!


Nu är tävlingen om gratis boende under två terminer på Sysslomansgatan 7 avgjord. Vinnaren blev studenten Michael Jestin, 21 år och blivande diplomat.

Här kan du följa Michaels liv som lyxstudent!
Michael får nyckeln

Skolavslutningsironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-06-10
Nu var det ett tag sedan det skrevs ett inlägg här, underligt då jag haft mycket fritid nu när skolan slutat. Det beror på att jag njutit av min nyvunna frihet genom att vara ute i solen. Idag regnar det så nu är det dags. Men förhoppningsvis kommer det inte regna resten av veckan då det är dags för grundskolorna att ha skolavslutning, ett alltid lika fascinerande fenomen.

Like, Comment, Subscribe and PEACE!

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-05-30
Nu är det tentapluggdags igen. Tyvärr finns det alltid det här störande momentet som kallas internet. Det finns otroligt mycket roliga saker på internet, den sidan som troligtvis toppar listan och som kan hålla en person gloendes på skärmen i timmar i sträck är YouTube. Men YouTube handlar inte längre bara om själva klippen.

Halvautistiskt bildminne

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-05-24
Oturlig nog har det, de senaste veckorna, visat sig att Internationell Makroekonomi inte är det roligaste man kan lära sig. Jag skulle kanske till och med kunna gå så långt och säga att det är den tråkigaste kursen jag någonsin läst. Trotts detta så finns det dock små stunder som förgyller varje föreläsning och höjer kursen till skyarna. Vår föreläsare har nämligen ett sjätte sinne för citat.

För mycket av det goda

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-05-22
I helgen var det sommar. Men sen var den slut? Regna, vind, kyla… det blev höst ganska snabbt igen. Snart är det dags att klä granen ingen antar jag. Man ska ju inte få för mycket av det goda har jag hört. Och det är ganska tydligt att sommar och sol är det goda för de flesta i detta land.

100 % Naturligt

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-05-07
Efter två timmar i en föreläsningssal gick jag till kafeterian i Ekonomikum för att köpa nått att dricka. Då hittade jag denna reklam. 100 % Naturlig

Volleyboll, Valborg och Internationell handel

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-05-05
… inte tillsammans alltså utan var för sig. Det har varit en aktiv vecka med mycket kul. Jag lyckades coacha Uppsalas juniorlag till en sistaplats i Junior-SM, jag lyckades uppleva skogsrave i förstahand och jag lyckades skriva tenta utan att få kramp i högerarmen. En lyckad vecka helt enkelt.

Vattenironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-23
London is drowning and I… I live by the river!

Hej fucking då, Miss kassatant

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-18
När jag kom fram till kassan på ICA idag visade det sig att mitt bankkort krånglade. Det gick inte att betala. Kassatanten blev sur, grymtade lite och var allmänt otrevlig. Senare gick jag till Clas Ohlsons och fick jätte mycket hjälp av en jättesnäll person, som log och sa trevlig dag. Egentligen är det inte så svårt att vara trevlig och det är otroligt hur många otrevliga personer det finns. Frågan är bara hur mycket gnäll och tjat man ska ta från en helt okänd person.

Livet ironi – Internet versionen

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-15
Nytt Game of Thrones-avsnitt  ute och taggad till tusen. Men vad händer när jag kommer hem idag? Inget internet… Kalla det ödet, gud, alah, karma eller vad som helst. Oavsett vilket övernaturligt fenomen som ligger bakom detta så vill jag slå det i munnen.

Vi gör så gott vi kan

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-12
Så… på tal om det här med att springa. Här i veckan såg jag en idrottsklass som var ute och sprang. Det fick mig att tänka tillbaka lite på idrottslektionerna i skolan. Kan vara den enda delen av skolan, och i livet överhuvudtaget, där man kan få högsta betyg för att göra sitt bäst.

Run fat boy, run!

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-07
Solen skiner… om du har missat det så stäng av datorn, du har suttit framför den för länge, sluta läs inlägget, det spelar ingen roll, din hälsa är viktigare för mig... solen skiner… eller solen sken. Idag snöade det… solen skiner… nu har den gått ner och det är mörk… slutsats solen kommer skina imorgon… förhoppningsvis… och då kommer folk ut och springa igen. För fan vad det springs just nu.

Light weight baby! - Biggest loser

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-04-04
Igår kväll hade jag tv:n på och fick se en reklam för Biggest loser. Tydligen ska de dra igång en svensk variant, antagligen är det på tv3 eller 6:an eller någon annan opretentiös kanal. När jag såg den reklamen så vart jag lite sugen på att vara med i tävlingen själv. Jag tror jag skulle sopa banan med dem. Bildligt talat. Dom är nog för tunga för att det verkligen ska funka.

”Vi kan göra precis hur du vill”

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-31
Eftersom jag själv inte är i ett förhållande för stunden så kan jag kommentera par utan att någon behöver ta illa upp. Jag har nämligen observerat en del mönster i hur människor i relationer fungerar.

Gött mä lov

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-25
Ända sedan jullovet slutade har jag längtat till påsk. De senaste fem dagarna har jag suttit med ansiktet nedpressat i ekonomiböckerna och efter 5 timmars tenta är det äntligen dags för vila.

Uppfostrans dubbelmoral

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-19
”Den som är med i leken, får leken tåla”. Ett uttryck man fick höra minst en gång i veckan i låg och mellanstadiet, alltid av den dära hurtiga, liberala, tantfröken som fann på alla skolor. Det underliga var också att detta var samma lärare som kunde klämma ur sig ”livet är en lek”. Men måste man verkligen tåla leken? Ibland väljer man ju inte ens själv att vara med på leken. Men måste eftersom man får skit av fröken om man inte är med. Vad händer om leken är helt idiotisk från första början.

Det måste vara en produkt av samhället

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-16
Kön och genus, pojke och flicka, man, kvinna och allt emellan. Han, hon, hen, hin, sin, min, den och vem. Kvinnor är madrasser och män är svin, kränkande mot alla, både sängmöbler och grisar. Det är könsmaktsordning och hierarki. Matriarkat, patriarkat, nåttannatriarkat och oklartiarkat.

Värför kom inte Danny tvåa?

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-10
Precis som många andra svenskar så blev det Melodifestivalen för mig igår. Tyvärr missade jag stora delar av början på grund av en volleybollmatch. Men sen var det full fokus. Jag höll tummarna för Danny i år igen. Andraplatsen here I come!

Life according to Mickizz

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-03-07
Ibland känns det som om det är mycket tjafs om saker och ting. Tjafs fram och tillbaka. Men tjafs är ju egentligen bara det ord man sätter på en diskussion som man inte vill ha.

Musikens öde

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-28
Nu är det endast några dagar kvar tills jag levt i 22 år. Det är inte länge men lite livskunskap har jag ändå fått. Om det är någonting jag lärt mig av min tid vid livet så är det att saker och ting förändras med tid. Vad jag ännu inte lyckats greppa är till vilken grad det kan förändras.

Mer superhjältar

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-24
För att spinna vidare lite på det jag skrev senast. Det är nämligen inte bara i Heroes som allt händer i USA.

Teknikens under

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-22
Tack vare den magiska uppfinningen internet så kan man i dagens värld titta på i princip vad man vill när man vill. De dagarna då det kändes som om jorden skulle gå under eftersom man missat det senaste avsnittet av Pokemon är över. Skulle jag missa Pokemon idag skulle jag bara kunna öppna datorn och googla ”new pokemon episode” och sedan välja första bästa länk och följa Ashs senastee äventyr, Ash som fortfarande efter alla dessa år är 10 år gamal. Vilker får mig att undra hur hans mamma kunde släppa iväg honom från första början. Men men, man kanske blir vuxen tidigare i Japan/ Kanto, vad vet jag?

Kul med februari

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-18
… eller?

Ljuset i mörkret

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-11
I ett tidigare inlägg skrev jag om hur matte på högstadie- och gymnasienivå inte var användbart i det vardagliga livet. Nu måste jag erkänna att jag inte tänkte efter helt. För det fanns faktiskt en viss del av denna matte som inte var direkt användbar, i den meningen att man kunde tjäna sitt liv på den eller likande, men den fick mig att förstå livet mycket bättre.

Korridorsfester

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-02-04
Det är svårt att leva ett liv som student utan att hamna på diverse korridorsfester lite då och då. När man börjat läsa tar det inte många dagar innan man hamnar på sin första och sedan fortsätter det bara i samma riktning. Men jag har aldrig varit något större fan av dem. Det är något med korridorsfester som gör att man alltid känner sig felplacerad. Oavsett var, hur eller när den är.

Livets ironi – del 3

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-29
Nu var det precis en vecka sedan jag började på en ny kurs. Nu är det nationalekonomi som gäller. Det är ganska kul det kan jag inte neka. Men även solen har dess fläckar. Just solens fläckar har jag aldrig sett, men de sägs finnas där ändå. Vissa sakers ”fläckar” är betydligt lättare att se.

Der kleine mann

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-23
Sittandes mitt emot denna lilla man började min hjärna komma ifatt mig. Han hade en underlig blick i ögonen. En otroligt skarp och målmedveten blick, men ändå vänlig och god. Den blicken endast Denzel Washington har. Blicken som säger ”I’m just a normal guy trying to do my job. I ain’t no hero.” Vi satt där ett tag och bara tittade på varandra. Visst hans blick kanske att han inte var någon hjälte, men vad är definitionen av en hjälte? Han var ju definitivt inte normal. Jag såg honom i ögonen igen och det var som om han väntade på att jag skulle bli klar med mitt funderande.

Allt är relativt

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-21
I fredags var det tentadags igen. Sista tentan för Statskunskap A. Ett godkänt på den och jag har min första universitetskurs klappad och klar. Personer i den situationen slåss stundtals med en nervositet som ingen annan i världen än Bruce Willis och möjligtvis Samuel L. Jackson skulle klara av. Men allt är relativt. Det finns alltid saker som är värre.

Vissa dagar är inte riktigt som andra

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-13
Klockan var inte mycket när jag vaknade imorse. Det var precis den där tiden då dagen inte riktigt hunnit börja och en underlig tystnad fortfarande ligger över livet. Någon enstaka buss kör förbi lagom tom och onödig och någon vars natt blev lite för tuff och lite för lång går med släpande steg hemåt. Men jag vaknade inte av mig själv utan det var något som väckte mig. Jag vaknade av ett ljud, eller flera ljud rättare sagt. Ett dovt knackande. Men knackandet kom inte från ytterdörren, det kom från balkongen.

THE GUBBERMINT IS TAKIN' MUH GUNS!

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-09
Jag kikade på den videon på Youtube som visats mest det senaste dygnet. Över två miljoner views på två dagar. Medan jag tittade på klippet kommenterade några personer på det. Den kommentaren som stod överst på listan när jag tittat klart var denna ”THE GUBBERMINT IS TAKIN' MUH GUNS!”. Kanske det bästa någon har sagt om någonting någonsin.

It’s all about timing

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-05
Igår var jag på bio. Jag älskar film. Och om man älskar film så kan man inte låta bli att älska bio. Det är ju en filmvisning i dess bästa form. Stark ljud som kommer från alla håll, en enorm duk som visar den veckraste bilden och en stol så håller dig på helspänn och inte tillåter dig att slappna av. Men även bio har sina nackdelar. För om man inte heter Puff Daddy, aka Puffy, aka P. Diddy, aka Diddy Dirty Money så har man inte råd att se en film på bio helt ensam. Man måste stå ut med de andra människor som haft samma lysande idé som en själv och valt att gå på just den filmen vid just den tidpunkten i just den salongen.

Nyårsironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2013-01-02
Det kan inte vara lätt att vara 2013. Så mycket krav, så mycket förhoppning, så mycket förväntan. Prestationsångesten måste vara enorm, och här går jag och oroar mig för en deltenta. Nyårslöften hit och nyårslöften dit. Det ska tränas och det ska slutas röka, det ska ges mer tid åt förhållandet och det ska fokuseras mer på jobbet. Jag hoppas att 2013 levererar mer är något år tidigare. Jag har aldrig lagt ett nyårslöfte förut men i år bestämde jag mig för att gå all in. Jag valde att lägga alla klassiska nyårslöften på ett år så jag slipper lägga nya kommande år av mitt liv.

A cooked goose for everyone

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-28
Ännu en gång har en jul kommit och gått. Och även denna gång har den bringa kött och fisk, glädje och sorg, skratt och tårar, liv och död.

Jul är fortfarande kul

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-23
För några dagar sedan insåg jag att jag aldrig varit mindre förväntansfull inför en julafton än vad jag är i år. Det är inte längre så att jag ligger uppe varje natt från den 15 december med ryck i benen i väntan på den 24. Men julen är fortfrande den bästa tiden på året.

Röviga studenttraditioner

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-19
(inte röviga som att dom är tjuvar utan röviga som i arslet)
En gång sa någon till mig att de är de små valen som gör skillnaden i livet. Igår var jag på vintergasque och klockan tio imorse satte jag mig i universitetshuset för att lyssna på en man som talade om internationell politiskanalys. Jag har nu varit universitetsstudent i fyra månader och varit på en flera föreläsningar i veckan. Jag har aldrig sett en så tom föreläsningssal.

Ice Age 5, kommer till gymmet nära dig

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-12
I och med att min arm sakta men säkert börjar få lite koll på sig själv har jag köpt mig ett gymkort. Jag hade inte varit på gym på ett halvår och har nu insett att utvecklingen går snabbt.

Julen är som glass, kall men ljuvligt

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-10
Jag har hört att det blir jul även detta år
Trotts min lägenhets avsaknad av juldekor
Men att julen närmar sig även jag förstår
För så fort jag går ut tappar jag känseln i mina tår
Att jul är kul tycker alla vi
Man får klappar med roliga saker i
Så låt oss alla ta i hand, så säger vi
Aboo! Whallah, vet du hur najs de kommer bli?

Mi amigo, buena suerte

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-07
Min vän, som du vet har vi som studerar i Sverige chansen att ta uppehåll från våra studier, mellan gymnasium och universitet, under universitetstiden eller efter universitetet, utan att det har negativa effekter på vårt yrkesliv. Jag förstår ditt val att använda denna möjlighet till att resa utomlands och uppleva andra kulturer. Men, för guds skull, fundera lite innan du väljer vart. Och ta hänsyn till vem du ska åka dit med när du gör ditt val. Fel val kan leda till ett förödande slut.

Walk it off!

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-12-03
Den tredje december är sedan 1992 ” United Nations' International Day of Persons with Disabilities”. Alltså jag! Jag kan härmed intyga att jag känner mig kränkt som handikappad, svenskfransk, vit man då ingen har gratulerat mig på denna dag. Skamligt!

Tell me why I don’t like Mondays

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-30
Tyvärr har jag kommit fram till att universitetsstudier och dagsrutiner inte går hand I hand. Det blir väldigt svårt att strukturera sitt liv när man inte längre har några vardagar.

Tankens tankar om tankens tankar

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-28
If guns don’t kill people, people kill people. Does that mean toasters don’t toast toast, toast toast toast?

När politiska universitetsstudier går fel

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-26
… väldigt fel

Första inlägget utan ironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-21
Idag tänkte jag faktiskt skippa sarkasmen för en stund och bara tipsa om något. Ikväll på SVT sporten klockan 22:00 kommer min volleybollkompis Victor Alexandersson att vara med. Victor råkade ut för en hemsk sjukdom för ett år sedan nu och han kämpar hårt för att återkomma till det liv han hade innan. Hans historia är väldigt inspirerande och bringar mycket glädje till mig. Se reportaget om honom ikväll.

Tentaironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-20
Att lära för stunden eller att lära för livet. Det är ett dilemma som alla studenter ställs inför. Jag tror att alla är överens om att man borde och vill lära för livet. Men när studentlivets alla lockelser distraherar en så är det svårt att tänka långsiktigt.

Studieironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-16
De senaste dagarna har jag suttit och försökt mata min hjärna full med information. Ibland verkar hjärnan vilja ta in mer information än vad jag tycker den bör vara kapabel till och ibland mindre än vad Snookies hjärna klara av. Men av någon anledning är det alltid mindre än vad jag önskar att den skulle klara av.

Livets ironi 2.0

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-10
Det lustiga med att ha en mamma som är läkare och en syster som läser till läkare är att varje liten fysisk defekt man har blir analyserad in i minsta detalj. I mitt fall blir det dock lite extremt, då detta nu funkar åt båda hållen. Jag sätter även deras yrke och kunskaper i ett helt annat perspektiv. När man som läkare har en son/bror som har alla världens fysiska besvär så överflödar ironin.

Here’s Johnny!

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-07
Halloween är den enda tiden på året då man kan kommentera någon utseende med ”fan va du ser äcklig ut” och få ett ”tack” som svar. Det är även den enda helgen på året som det är fullt acceptabelt för en clown med en yxa att vandrar runt på stan med en Carlsberg i handen.

Paralympics med släggan från norrland

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-11-02
Det är aldrig lätt att idrotta som handikappad. Var vad jag trodde fram tills i förrgår. Nu har jag kommit fram till at det är sant vad man säger ”allt är relativt”.

”Winter is coming”

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-29
Kyla är relativt. När jag bodde i Kansas, USA var det ibland riktigt, riktigt kallt då det kunde blåsa som fan eftersom det inte fanns några kullar eller träd som kunde stoppa vinden. Ibland fick jag då kommentaren ”Michael, you’re not supposed to be cold. You’re from Sweden. That’s basically Siberia.” Detta är ju allt utom en smart kommentar då det, ett, skulle innebära att jag, bara för att jag är född i Sverige, skulle vara någon form av supermänniska som är resistent mot kyla och, två, inte är lika kallt i Sverige som i Sibirien på grund av undervattenströmmar. Dock kan innebörden av Golfströmmen vara lite svår att förklara för en person som inte kan peka ut varken Sverige eller Ryssland på kartan.

It's a hard knock life - Zlatan feat. Carolinska

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-26
Det har gjorts undersökningar på proffscyklisterna i Tour de France som visat på att de har en smärtgräns som är högt över det vanliga för en människa. Det känns som att detta borde stämma in på alla elitidrottare med tanke på hur de kan pressa sina kroppar till extrema nivåer. Dock blir jag väldigt förvirrad varje gång jag slår på fotboll på tv:n och ser några av världens främsta idrottsstjärnor ligga och vrida sig i plågor när någon satt handen mot deras axel. Mina tankar går då till den svenska sjukvården. Christiando Ronaldo skulle aldrig någonsin klara av att gå till en svensk doktor. För det finns ingenting en svensk läkare hellre gör än att trycka så hårt som möjligt på den punkt du har ont.

Life is like a box of chocolates

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-23
Min mamma har aldrig sagt till mig att livet är som en chokladask. Men oj vad hon borde ha gjort det. Livet är precis som en chokladask. Jag borde ha insett Forrests mammas vishet mycket tidigare för när man för första gången i sitt liv får syn på en klassisk Aladdin-chokladask spärras ens ögon upp. Sedan börjar livet.

Ta en betala för två

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-22
När jag fick reda på att jag vunnit denna lägenhet började jag fundera lite över konceptet ”gratis”. Det jag har kommit fram till är att man ibland faktiskt kan få saker gratis. Det glädjer mig att det faktiskt finns folk som ger när normen snarare verkar vara att ta. Samtidigt kan jag inte klandra dem som tar, det är ju sjukt härligt att få saker.

Michael Jestin och hemligheternas kammare

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-21
En stor del av att bli vuxen är att lära sig handskas med en ikeaaffär på en lördagseftermiddag. När det regnar! Men går det att ”handskas” med ett Ikea eller är dess allsmäktighet för mycket för en enkel människa?

Jag flyttar in med Livets ironi

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-19
Idag påbörjade jag inflyttningen i mitt nya hem. Ironiskt nog var det inte jag som gjorde det mesta av flyttandet då jag själv inte kan bära så mycket på grund av mitt handikapp. Ironiskt nog är det ju också just detta handikapp som gett mig tillgång till lägenheten från första början.

Att bli stor

Skrivet av: Michael Jestin, 2012-10-18
Stundens uppgift för mig är att få dig som läser detta att vilja läsa vidare. Ett svårt uppdrag då jag inte har någon aning om vem du är eller varför du läser detta. Kanske är du en kund hos Riksmäklaren som snubblat över denna sida, kanske är du en vän till mig som tycker det här verkar kul eller kanske du är en av dem som inte vann tävlingen om boendet och nu är förbannad och vill se vilken praktidiot som bestal dig på två terminers gratis boende. Vid första anblick av bilden på bloggens förstasida framstår jag som vilken student som helst. Inte mycket utstickande där. Dock har jag varit med om saker som jag hoppas att du aldrig kommer behöva uppleva. Här nedan finns anledningen till varför jag fick detta boende. Jag vet att det verkar långt men ta tiden och läs det så kan du själv avgöra om vinsten var välförtjänt. Om ja kan jag glatt meddela att jag kommer fortsätta skriva på bloggen i denna anda under hela tiden jag bor här. Om inte är du välkommen att fortsätta vara bitter medan jag njuter av utsikten från min nya balkong.

Adress

CITY / Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala
Tel: 018-13 98 50, Fax: 018-13 98 51

GRÄNBY CENTRUM / Marknadsgatan 1,  754 60 Uppsala, Tel: 018-13 89 44, Fax: 018-13 98 51

GOTTSUNDA CENTRUM / Valthornsvägen 7, 756 50 Uppsala, Tel: 018-56 18 20, Fax 018-13 98 51
Copyright © Riksmäklaren 2013, alla rättigheter förbehålls
Oddville was here