Rm Sverige Logga in i RM+
Glömt lösenord?
Fyll i formuläret nedan och följ instruktionerna för att byta lösenord.


Budgivning hos Riksmäklaren

Att skapa trygghet och får både köpare och säljare är en av våra viktigaste uppgifter som mäklare i kanske en av de största affärerna i livet. Därför tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att vi redovisar alla inkomna bud öppet. Det innebär också att vi redovisar budgivningslistan för köparen efter avslutad affär. Om du önskar vara anonym redovisar vi i det fall endast initialer.

Så här går en budgivning till

Efter avslutade visningar tar mäklaren en första kontakt med de som lämnat sitt intresse. Se till att om möjligt vara förberedd med ett lånelöfte från din bank. Har du inte ordnat ett lånelöfte, passa på att fråga mäklaren efter en bra bankkontakt. Fundera också kring om du behöver en ny värdering av din bostad. Att vara väl förberedd underlättar dina beslut under budgivningen.

Trygghet är viktigt under budgivningen, därför tar mäklaren personligen emot bud och anger namn, telefonnummer, det aktuella budet och tidpunkt för budet. Mäklaren kontaktar dig igen när det är din tur i budgivningen.

Budgivningen redovisas fortlöpande på riksmaklaren.se och om du önskar kan du få varje inkommet bud via SMS eller e-post.

När budgivningen är avslutad skrivs ett avtal mellan säljare och köpare och då redovisas budgivningslistan med den aktuella budhistoriken.

Viktigt att komma ihåg när det gäller budgivning är att säljaren alltid har fri prövningsrätt. Det betyder att säljaren inte behöver sälja till det högsta budet.

Kom också ihåg att innan ett avtal träffats mellan säljare och köpare har ingen bindande affär kommit till stånd. Mäklaren har alltid en skyldighet att redovisa samtliga inkomna bud till säljaren som då väljer om det nya inkomna budet ska beaktas eller ej.

speltips fotboll gratis halvtid speltips betexplorer.net betting tips spelbloggar

Mer information om budgivning
Fastighetsmäklarinspektionens information om budgivning
BOKA VÄRDERING!

Vi erbjuder alltid kostnadsfri värdering, helt utan krav på att du ska anlita oss.

Tack för ditt intresse. Du kommer att bli kontaktad av en mäklare inom kort.


KONTAKT

Du når oss på 018-139850 måndag-fredag kl 09-17 eller på info@riksmaklaren.se

UPPSALA CITY / SKOLGATAN 33 B, 753 11 UPPSALA
ÖPPETTIDER: Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 09-17
Tisdag kl. 10-17
Lördag och söndag stängt

GOTTSUNDA CENTRUM, 756 50 UPPSALA
Enligt överenskommelse.
Matts Lüllmaa 073-647 52 73