RM+
KUNGSÄNGEN - Skyttelgatan 1 - UPPSALA

Bostadsrättslägenhet 3 rok 82 kvm 4 765 kr/mån 3 495 000 kr
Intresseanmälan
Skyttelgatan 1 3 495 000 kr
Intresseanmälan

Välkommen till den välplanerade och ljusa lägenhet med en stor balkong i sydväst läge!
Lägenheten har ett fantastiskt ljusinsläpp och erbjuder en ljuvlig atmosfär. Bostaden är välplanerad och erbjuder generösa umgängesytor och har en lagom öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där ljuset flödar in från stora fönsterpartier på husets gavel och ger ljusspridning från de många fönstren i två olika väderstreck.

När du kliver in via hallen möts du av en stor och rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter på vänster sida. Rakt fram från hallen kliver du in masterbedroom som erbjuder gediget sovrum med ett stort fönster mot innergården. Vidare in i lägenheten möts du av ett till stort sovrum med en till klädkammare. Det sociala ytorna finner du längst in i lägenheten här möts du av ett stort vardagsrum med plats för en fullstor soffa samt tillhörande möblemang. Du når också ut till en stora balkongen om ca 14 kvm. Köket är välutrustat med allt du behöver för att underlätta vardagen och i angränings till köket finner du matplatsen som erbjuder upp till 8 st personer.

Här bor du med nära till det mesta i detta expansiva område som nu vuxit fram rejält med klass och stil, grönskande innergårdar och ett stadsnära boende med alla dess fördelar. Med endast några minuters promenad tar ni er till city med shopping, nöjen, kultur och det vida utbudet av restauranger och caféer. Resecentrum erbjuder ett ypperligt pendlarläge då Kungsängen har en egen entré till Resecentrum och strandpromenaden invid Fyrisån inbjuder till vackra promenadstråk och en avkopplande boendemiljö. Här finns förskolor, gym, frisersalonger, skönhetssalong, mataffär (Willys), apotek samt en cykel- och gångbro som knyter ihop Kungsängen och Stadsträdgården. Anna Petrus park som ligger alldeles intill erbjuder roligheter för både stora och små barn. På Studenternas samlas alla sportfantaster, både sommar och vintertid. Kungsängen fördelas av en bra mix av människor med allt ifrån studenter, barnfamiljer till äldre par - Helt enkelt ett område där det är lätt att trivas och känna sig hemma!

Visa mer
Ludvig Tidblom
Ansvarig mäklare
Ludvig Tidblom ludvig.tidblom@riksmaklaren.se
073-925 47 60
”Jag vill vara din mäklare genom livet”

Sammanfattning

Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Rum
3 rum och kök
Boarea
82 m²
Månadsavgift
4 765 Kr
(Obligatorisk avgift för tv och bredband på 250 kr.)
Pris
3 495 000 Kr
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Planlösning

HALL:
Här möts du av en rymlig hall med gott om förvaringsmöjligheter i den långa inbyggda garderoben. Parkettgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM:
Från hallen når du det ett stort vardagsrum med plats för två soffgrupper samt tillhörande möblemang. Den gedigna balkongen når du också från vardagsrummet som erbjuder morgonsol ända fram till eftermiddagen. Parkettgolv och vita väggar.

KÖK:
Arbetsköket är väl utrustat med induktionshäll, fläkt, diskmaskin, fullstor kyl samt frys samt gott om förvarringsmöjligheter i både överskåp samt underskåp. I köket får du också plats med ett större matbord med plats upp till 6 personer. Vita skåpluckor, mörkt kakel, parkettgolv och vita väggar.

SOVRUM:
Masterbedroom är gediget och här får du plats med en fullstor säng och där du har fönster mot innergården. Till sovrummet finner du en större klädkammare. Parkettgolv och vita väggar.

SOVRUM:
Andra sovrummet är också smart planerat där du får plats med en större säng samt en klädkammare. Vita väggar och parkettgolv.

BADRUM:
Helkaklat badrum som är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, dusch, wc, handfat, kommod samt dusch. Mörk klinkergolv och vita kakel.

Planlösning
Visa mer

Övrig Information

Bilplats

66st parkeringsplatser i en garagebyggnad.
Garageplats för bil kostar 900 kr/månad
Laddplats för bil kostar 1000 kr/månad plus laddad mängd el
MC-plats kostar 300 kr/månad och mopedplats kostar 150 kr/månad

Lediga garageplatser för bil och MC finns för tillfället, men inga laddplatser är för närvarande lediga.

Byggnad/Storlek

82 kvm , 3 rum och kök

Lägenhetsnummer

9101

Ekonomi

Pris: 3 495 000 kr . Månadsavgift: 4 765 kr. Obligatorisk avgift för tv och bredband på 250 kr.
. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr som betalas av köpare. Andel i föreningen är 1,39651%.

Föreningen

Namn: Brf Åriket 2
Om föreningen: Föreningen består av 72 st bostadsrätter belägna på adresserna Mältargatan 1, 3, 5 och 7 samt Skyttelgatan. I föreningen finns det cyckelrum, städrum, rullstolsförråd, soprum, 5st hissar, elcentral, fläktrum och undercentral.

Föreningen erbjuder modernt, genomtänkt och bekvämt boende med nära till city, resecentrum och stadspulsen. Nära till Fyrisån och härliga promenader längs åstråket, nära till Stadsträdgården via den nya Hamnspången. Granne med Anna Petrus Park och flera andra härliga parker i närområdet.

Brf Åriket 2 delar innergård och garage med Brf Åriket 1.

I området finns både livsmedelsbutik, restauranger, service och butiker.

Aktuellt i föreningen:
Då var vi en bit in i det nya året och man får väl säga att det har inletts på samma sätt som det förra avslutades; med räntehöjningar och dyr el. Detta är ju något som påverkar oss alla och vi får hoppas att Riksbanken får nog av sina höjningar snart.

Vi kan gladeligen meddela att vi är igång med Boappa. Ganska många av hushållen är registrerade nu men än saknas några. Så ladda ner appen Boappa och registrera er där som boende i vår förening. Boappa är ett enkelt sätt för en bostadsförenings medlemmar att lyfta upp såväl stort som smått och man kan också skapa egna små grupper om man har gemensamma intressen om t.ex. odling, städning eller vad det kan vara. Man kan också felanmäla eller fråga styrelsen om något man undrar. Givetvis är appen och registreringen kostnadsfri för våra medlemmar.

I övrigt har vi snart en Årsstämma som ska avhandlas. Styrlesen förbereder nu inför denna som kommer hållas i Maj. Sannolikt kommer den hållas på samma ställe som den hölls förra året, restaurang Krubb, med lite lättare tilltugg. Detta är dock inte bekräftat ännu, men mer information kommer givetvis framöver.

Som slutligen vill vi åter belysa något vi nästan blivit tjatiga om; Styrelsen kommer behöva nya tappra krafter som bryr sig om vår fina förening och vill vara med och utveckla den. Ett sådant engagemang kan givetvis variera och anpassas så att det fungerar med vardagslivet i övrigt. Vi vill därför på nytt informera om att om man är intresserad eller nyfiken på styrelsearbetet så tveka inte att höra av er.

I övrigt vill styrelsen tacka för förtroendet och har ni frågor eller funderingar så vet ni vart ni hittar oss.


Ekonomi: Det är ej beslutat om någon avgiftshöjning.
Renoveringar:
Nej
Överlåtelseavgift: 1313 kr
Pantsättningsavgift: 525 kr
Övrigt: Ett förrådsutrymme ingår för respektive bostad. Dessa finns belägna i låsta förrådsrum i källaren.

Föreningen har också två låsta cykelrum belägna i garaget och gemensamma låsta förråd för rullstolar och barnvagnar finns i respektive trappuppgång. I garaget finns en yta för uppställning av lådcyklar då dessa inte ryms i cykelrummen.

Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av prisbasbelopp betalas av köparen.

Pantsättningsavgift motsvarande 1% av prisbasbelopp betalas av köparen.

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten. Varmvatten debiteras efter egen förbrukning. Obligatorisk avgift för TV/Bredband tillkommer om för närvarande 250 kr/mån.


Nyckelhantering: BYGGBESLAG

Förvaltare: MBF
Överlåtelser ska skickas till: Brf Åriket 2 c/o MBF, Källgatan 14, 711 22 Västerås
Telefon: 021 – 40 33 00
E-post: info@mbf.se

En juridisk person får inte utan samtycke av styrelsen genom överlåtelse förvärva bostadsrätt.


Visa mer

Visningar

Det finns för tillfället inga planerade visningar för allmänheten. Vänligen kontakta mäklare för att boka en visning.

Karta

KUNGSÄNGEN - Skyttelgatan 1 - UPPSALA

Intresseanmälan

Fri värdering eller sälja nu?

Oavsett om du letar efter en bostad just nu eller vill sälja senare hjälper vi dig med en kostnadsfri muntlig värdering. Vi finns alltid här för dig som en mäklare genom livet. Fyll i formuläret så blir du inom kort kontaktad av en av våra hårt arbetande mäklare som berättar mer.

Vill du ligga steget före?
Skapa ett konto i Riksmäklaren Plus (rm+) och få tillgång till det bästa

Vill du ligga steget före och vara redo när du hittar din nya bostad? Förbered din försäljning redan nu, så minimeras startsträckan när det blir dags att sälja. Din bostad är då bara en knapptryckning från Hemnet. Kontakta någon av våra mäklare redan idag!

Skapa konto i Riksmäklaren Plus